Lekić: Đukanoviću, pripremi bilanse države prije nego predaš vlast

Lekić je istakao da je "Prevlaka bolna tačka Novljana", a da je odnos aktuelne vlasti prema tom pitanju "takav zato što tamo nema interesa, nema procenta, ni tendera, i kazao da pitanje Prevloake treba rješavati dipolomatski i kompetentno, uvažavajući naše susjede"
53 pregleda 177 komentar(a)
Ažurirano: 04.10.2016. 20:09h

Sa DPS nećemo ni prije, ni poslije izbora poručeno je večeras u Herceg Novom sa izborne tribine Koalicije "Ključ".

"Velika kolacija Ključ funkcioniše kao jedan tim i to je najveća garancija da ćemo 17. oktobra kada preuzmemo vlast biti jedna ozbiljna i kompetentna vlast, da ćemo zaustaviti jedan veliki talas korupcije i kriminala", kazao je nosilac izborne liste koalicije "Ključ" i lider Demosa Miodrag Lekić.

Premijeru Đukanoviću je poručio da "umjesto farsičnog otvaranja nekih objekta, pripremi bilanse države prije nego što preda vlast 17. oktobra".

Lekić je istakao da je "Prevlaka bolna tačka Novljana", a da je odnos aktuelne vlasti prema tom pitanju "takav zato što tamo nema interesa, nema procenta, ni tendera, i kazao da pitanje Prevloake treba rješavati dipolomatski i kompetentno, uvažavajući naše susjede".

Zbog milijardskog duga Crne Gore, DPS bi trebalo da glasa protiv sebe, to bi jedino bilo ispravno, kazala je kandidatkinja za poslanicu Božena Jelušić.

"Njihova ekonomija je bila kockarska, oni su se kockali dajući pomoć i garancije nesposobni prijateljima i kumovinma, bankama i građevinskom sektoru u vlasništvu rođaka, kumova i prijatelja, na zaduženja unatoč upozorenjima o mogućem krahu, na autoput iz niđe u niđe, koji može biti samo koruptivni ugovor", kazala je Jelušić .

Prestanite da nam podmećete jer nam šaljete jasnu poruku da nećete da pobijedite DPS već hoćete da pobijedite "Ključ", a to je teže, ustvrdio je kandidat za poslanika Goran Danilović.

Danilović je kazao da je bila "veća hrabrost ući u Milovu vladu na pet mjesci, što je protiv svakog moga životnog ubjeđenja, nego to što sada radite danas prozivajući mene koji sam unutra".

Srđan Milić, lider SNP je kazao da je večeras u Budvi promocija DPS, ali da ga neće dočekati onaj koji ga je uvijek dočekivao, aludirajući na Svetozara Marovića, i ustvrdio da Mila Đukanovića ne može drugačije definisati nego kao "šefa šefu organizovane kriminalne partije zvane DPS".

Uz konstataciju da opozicija u Crnoj Gori danas ima 10 odsto više glasova nego DPS, Milić je pozvao kolege iz opozicije da "ne ubacuju sjeme zla među narod"

"Ne dajte da se sladi šef šefu organizovane kriminalne partije. Dok se mi svađamo , on raste", poručio je Milić.

Žarko Rakčević lider Građanskog pokreta URA je kazao da će nakon što dođu na vlast na primorju u naredne četiri godine izgraditi 40 hotela sa četiri, pet zvjezdica.

"Njihovi partneri su zatvorili naše najbolje hotele. Sami priznaju da Crna Gora ima godišnju štetu od 30 miliona eura zbog zatvorenih hotela i loših privatizacionih ugovora" , kazao je Rakčević i poručio da će kada dođu na vlast raskinuti sve loše privatizacione ugovore.

Galerija

Bonus video: