Lekić: Imenovanje Miloševića za ambasadora u Srbiji nagrada za aferu "Koverat"

"Za ambasadora se u Crnoj Gori čak imenuju i lica pod međunarodnim istragama, a u svakom slučaju dominantno se regrutuju iz partijsko klijentelističke strukture"
3604 pregleda 33 komentar(a)
Miodrag Lekić, Foto: Boris Pejović
Miodrag Lekić, Foto: Boris Pejović

Član Odbora za međunarodne odnose i predsjednik Demosa Miodrag Lekić glasao je protiv odluke da se Tarzan Milošević izabere za ambasadora u Srbiji.

Lekić je, kako je saopšteno iz Demosa, u obrazloženju naveo da su imenovanja ambasadora Crne Gore postala interna stvar stranke na vlasti koja isključivo ostvaruje svoje parcijalni partijske interese, a ne opšti interes pritom ne poštujući elementarne kriterijume za imenovanje ambasadora.

"Za ambasadora se u Crnoj Gori čak imenuju i lica pod međunarodnim istragama, a u svakom slučaju dominantno se regrutuju iz partijsko klijentelističke strukture", naveo je Lekić.

Dodao je da se odlukom da se Miulošević imenuje za ambasadora "dodatno provocira crnogorska javnost".

"Naime svima je jasno da imenovanje za ambasadora direktora vladajuće stranke koja je glavni akter afere Koverat za koju EU traži pravni i politički ishod predstavlja novi primjer arogancije vlasti i novi, direktan izazivački potez prema crnogorskoj javnosti i međunarodnim adresama", kazao je Lekić.

Bonus video: