Lekić: NATO je sada oltar za režim

Lekić je Baranima poručio da su promjene neminovnost, te da su pod Rumijom za nastupajuće lokalne izbore potrebni ozbiljan rad
82 komentar(a)
Ažurirano: 25.03.2014. 21:09h

Predsjednik DF Miodrag Lekić ocijenio je na tribini u sali SO da je za vlast priča o ulasku u NATO trenutno jedini odgovor na sve goruće ekonomske probleme i nagomilane afere.

Lekić je Baranima poručio da su promjene neminovnost, te da su pod Rumijom za nastupajuće lokalne izbore potrebni ozbiljan rad i dobra organizacija „jer je Bar jedan od najpresudnijih gradova“.

"Neminovno se približavamo promjenama. Car je go, možda mu to još nijesu rekli, vidjeli ste da se traže lažni izlazi da se odloži neodložni rasplet, sada su i SAD uskočile u naše unutrašnje pitanje, valjda zgranuti da ovdje nijedna afera nema ishod. Šta god da pitate-od KAP-a i Telekoma, do duga u koji će nas uvesti put Bar-Boljare, oni odgovaraju horski „ Mi ćemo da uđemo u NATO“", naveo je Lekić.

Lider DF prozvao je premijera Đukanovića da se “rastrčao ovih dana“ u pokušaju da se „nesreća jednog naroda iskoristi da Crnu Goru ugura u jedan blok i da neko moćan zbog toga zažmuri na korupciju“.

"To je vrlo providno. NATO se sada iz vlasti predstavlja kao oltar, treba samo ruku da stavimo i svi će problemi otići. To je bjekstvo od stvarnosti i agonije u kojoj je Crna Gora ", rekao je Lekić.

Branko Radulović je ukazao da su predstojeći lokalni izbori „enormno važni da se zaustavi potpuni potop Crne Gore“, dodajući da više ne vjeruje nikome, „sem DF-u“.

"Moramo da osvojimo opštine da bi sjutradan ispred Skupštine rekli „Hoćemo vanredne parlamentarne izbore“. Ako to ne uradimo, ljudi, za četiri godine ja ne znam šta će biti sa nama", kazao je Radulović.

Milan Knežević je objavio da prema istraživanjima DPS na današnji dan nema većinu u Baru, Podgorici, Pljevljima, Kolašinu i Danilovgradu, pozvavši Miodraga Stijepovića i Vladana Vučelića da objave rezultate zadnje ankete biračkog tijela Podgorice.

"Ja ne znam da li je Miodrag Lekić kandidat za sve naše funkcije, ali, znam da su svi funkcioneri DPS kandidati za Spuž, kako su počeli da se hapse, moraće ga dograđivati", kazao je Knežević.

Goran Danilović je istakao da će Miodrag Lekić morati samo dio mandata da bude gradonačelnik Podgorice „da bi pokazao kako se radi“, a da će potom preći na mjesto predsjednika Crne Gore „koje mu pripada i koje je zaslužio“.

Galerija

Bonus video: