Lekić obišao spomenik žrtvama Nato bombardovanja

Lekić je kazao da je Murino došao da izrazi pijetet prema žrtvama bombardovanja
121 pregleda 17 komentar(a)
Ažurirano: 09.10.2012. 20:23h

Lider Demokratskog fronda (DF) Miodrag Lekić obišao je spomen obilježje žrtvama NATO bombardovanja 1999.godine u Murini, ističući da spomenik ne oblazi zbog politike, već građanske obaveze.

Iako je spomenik posjetio u pratnji funkcionera Demokratskog fronta Koče Pavlovića i Radojice Živkovića, Lekić je kazao da je Murino došao da izrazi pijetet prema žrtvama bombardovanja.

“Ovdje smo jednostavno kao građani Crne Gore i kao ljudi imamo obavezu da izrazimo poštovanje nevino stradalim žrtvama. Radi se o djeci koja su tuda prolazila ka školi, kada se sve desilo, a Crna Gora to neće zaboraviti. To je isuviše sveta stvar da bi imala ikakve veze sa strankama i koalicijama”, kazao je Lekić, navodeći da je u spemenik u Murinu posjetio i povodom promocije knjige “Moj rat protiv rata”.

Lekić je tokom posjete opštini Plav kazao da je DF ozbiljna politička grupacija i moguća alternativa vlasti. On je rekao da će Front doprinijeti smanju regionalne i socijalne razlike, pozivajući građane da glasaju po svojoj savjesti.

Lekić je poručio građanima da masovno izađu na glasanje i da ne bude apstinenata, jer time pokazuju demokratsku zrelost.

Galerija

Bonus video: