Lekić od SDP traži konkretne poteze: Za sada igraju samo verbalno

"Đukanović, Marović, Lukšić, Vujanović i Šturanović treba da izađu i crnogorskoj javnosti obećaju "Nećemo krasti kao u Beranama", rekao je Lekić
86 pregleda 75 komentar(a)
Miodrag Lekić, Marko Milačić, Srđan Kalinić, Foto: Radomir Petrić
Miodrag Lekić, Marko Milačić, Srđan Kalinić, Foto: Radomir Petrić
Ažurirano: 11.05.2014. 20:26h

Lider Demokratskog fronta (DF) Miodrag Lekić rekao je večeras u Baru da SDP mora da povuče konkretnije poteze od verbalnih istupa da bi se došlo do vanrednih parlamentarnih izbora.

Na tribini Građanskog kluba DF u Dvorcu kralja Nikole, Lekić je povodom izjave Rifata Rastodera o mogućim prijevremenim izborima kazao da “kao čovjek dijaloga“ sa poslanicima SDP u Skupštini ima razgovore „za razliku od mnogih iz DPS“, dodajući da je SDP 17 godina u vlasti i u Baru i u Crnoj Gori „i snosi veliku odgovornost kao i DPS za ono što je urađeno za to vrijeme, od čega se ne mogu abolirati“.

"Treba biti realan i pragmatičan, činjenica je da oni razmjenjuju svakodnevno teške kvalifikacije, da se u Skupštini razilaze oko rebalansa i budžeta što svugdje u svijetu neminovno vodi padu Vlade, a oni i dalje idilično sarađuju u Vladi. Ukoliko SDP pređe sa verbalnog terena na konkretnije poteze, ne isključujem spremnost da razgovaramo i stvorimo uslove za regularne izbore i formiranje vlasti na demokratskim principima", kazao je Lekić.

Za Slavoljuba Stijepovića je naveo da „više govori o političkom formatu onoga koga je izabrao za kandidata DPS za gradonačelnika“, te da će njegove izjave komentarisati „onda kada se Stijepović potrudi da nešto ozbiljnije kaže“.

Komentarišući navode DPS da izjavama o Beranskom scenariju kreira ambijent za nerede, Lekić je istakao da tog scenarija „nema samo pod jednim uslovom“.

"Milo Đukanović, Svetozar Marović, Igor Lukšić, Filip Vujanović i Željko Šturanović treba da izađu i crnogorskoj javnosti obećaju „Nećemo krasti kao u Beranama“ i nema Beranskog scenarija. Neka poštuju zakon i nema represije. Ako se krađe nastave, neki vid građanskog protesta je vjerovatno legitiman. Ja ih zato molim za malo ljubaznosti, da ne kradu izbore i ne krše zakon", poručio je Lekić.

Nosilac liste barskog DF dr Srđan Kalinić ocijenio je da je ovog puta raspoloženje Barana koji glasaju DPS „najblaže rečeno-diskutabilno“ i pozvao sve one koji žele promjene u Baru da ne moraju da glasaju za DF ako to ne žele, već da svoj glas daju Pozitivnoj Crnoj Gori ili Barskoj listi.

Bonus video: