Lekić: Odslušao bih sve četiri strofe himne

Lekić je u emisiji Živa istina kazao da tokom kampanje nije utvrđivao ničiju krivicu kada je u pitanju afera o švercu cigareta, već ukazivao na političku odgovornost
31 komentar(a)
Miodrag Lekić, Darko Pajović, Foto: Boris Pejović
Miodrag Lekić, Darko Pajović, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 04.04.2013. 17:06h

Nezavisni predsjednički kandidat Miodrag Lekić kaže da su medijski navodi o pojavljivanju njegovog imena na 71. strani svjedočenja švajcarskog biznismena Đerarda Kuoma, medijski ciljani.

„Jel mislite da je stvarno slučajno da čovjek dolazi u jeku kampanje iz Beograda koje je pod sjenom vrlo kontraverznih izjava i uloge u čitavoj toj situaciji u Srbiji, da se sad naglo seli ovdje, meni to djeluje kao neka kombinacija sa službama vlasti, nemam neke dolaze, takav sam stekao utisak“, poručio je Lekić.

Lekić je u emisiji Živa istina kazao da tokom kampanje nije utvrđivao ničiju krivicu kada je u pitanju afera o švercu cigareta, već ukazivao na političku odgovornost.

„Ovdje se radi o moralnoj, političkoj odogovrnosti političkih funkcionera“, kazao je Lekić.

Lekić podržava izjavu prvog čovjeka skupštine Ranka Krivokapića, koji je kazao da eventualna pobjeda Lekića ne bi ugrozila koaliciju niti destabilizovala državu. On kaže da bi u slučaju pobjede, bio samostalan predsjednik.

„Ja bih sve četiri strofe odslušao i ja sam ih odslušao stojeći kada je počinjao novi mandat skupštini“ saopštio je Lekić.

Odgovarajući na pitanje kakav je njegov stav prema CPC, Lekić kaže da je odvojenost dvije pravoslavne crkve projekat podjela u Crnoj Gori.

„Ja sad ne mogu da saopštim jedan koncept koji nisam do kraja pripremio, ali ću saopštiti jednu ideju koju imam, a to je da to bude jedna crkva“, poručio je Lekić.

Što se tiče presjedničke kampanje njegovog protivkandidata, Lekić kaže da je provedena u kabareu. Na pitanja koja mu je Vujanović uporno postavljao, Lekić kaže, oduvijek ima odgovor.

„Ja ne bih glasao tu privatnu, nedemokratsku, uvijek bih glasao za slobodnu demokratsku državu i tu nema nikakvih problema“, saopštio je nezavisni predsjednički kandidat.

Lekić je kazao da će, ukoliko pobjedi na izborima, vratiti dostojanstvo funkciji predsjednika zemlje. Dodao je da bi Vujanoviću čestitao eventualnu pobjedu, jedino u slučaju da je ubijeđen u regularnost izbora.

Bonus video: