Lekić: Ozdravljenje Crne Gore je krenulo iz Berana

"I pored ogromne izborne krađe i zloupotreba državnih resursa opozicija je pobijedila", rekao je Mandić
119 pregleda 44 komentar(a)
Berane izbori, Foto: Boris Pejović
Berane izbori, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 10.03.2014. 09:35h

Lider Demokratskog fronta (DF) Miodrag Lekić je ocijenio da je pobjeda u Beranama velika, imajući u vidu uslove u kojima je ostvarena.

"Tražimo da nadležnii organi hitno utvrde istinu na bazi materijalnih dokaza o novim, mučnim izbornim mahinacijama predstavnika vlasti i oštro kazne prekršioce zakona. U svakom slučaju Beranci su otvoreno rekli - NE zaprepašćujućoj kreativnosti izbornih prevara DPS-a", rekao je Lekić.

Prema njegovim riječima ozdravljenje Crne Gore je krenulo iz Berana, a Vasojevići su pokazali kao i u istoriji, da neće da žive u uslovima ponižavanja.

"Zato Berane, grad koji je sistematski uništavan čak i trovan bez utvrđivanja nečije odgovornosti danas simbolički predstavlja centar Crne Gore, centar oslobodilačkog talasa koji će Crnu Goru konačno napraviti demokatskom i odgovornom državom. Ova pobjeda obavezuje opoziciju, ne da euforično slavi, već da nastavi da gradi snagu ozbiljne, kredibilne alternative otuđenoj i nekontrolisanoj vlasti koja ne brine o građanima već ekskluzivno o sebi i svojim klijentima, odavno pretvarajući državu u feude većih i manjih feudalaca", rekao je Lekić.

Mandić: Prvi trijumf na putu do smjene vlasti

Lider Nove srpske demokratije Andrija Mandić čestitao je pobjedu opoziciji na lokalnim izborima u Beranama.

On je kazao da su građani pokazali hrabrost i dostojanstvo da se otvori proces promjena u Crnoj Gori.

Mandić je rekao da je opoziciji dovoljna jedna pobjeda nakon čega će početi da se ređaju serije pobjeda.

On je ocijenio da će to dovesti do konačne smjene vlasti u Crnoj Gori.

"Siguran sam da je ova pobjeda opozicije u Beranama uprava ta prva pobjeda i poraz režima. I pored ogromne izborne krađe i zloupotreba državnih resursa opozicija je pobijedila", rekao je Mandić.

Bonus video: