Lekić: Početak kraja DPS-a i SDP-a

"Poslije deset godina režim nema vecinu i svi ćemo biti na visini da se formira reformska vlada podržana od međunarodne zajednice", poručio je Lekić
66 pregleda 119 komentar(a)
Ažurirano: 14.10.2012. 21:53h

Lider Demokratskog fronta Miodrag Lekic najavio je da ce taj opozicioni savez inicirati dijalog sa svim snagama, te da ce pokuš atida formiraju vladu narodnog jedinstva. Kazao je i da će biti na visini zadatka prilikom razgovora o formiranju reformske vlade, koja će biti podržana od strane međunarodne zajednice.

"Poslije deset godina režim nema većinu i svi ćemo biti na visini da se formira reformska vlada podržana od međunarodne zajednice", poručio je Lekić.

On je istakao da je DF veliki pobjednik, s obzirom na to, kako je rekao, da je taj savez postigao izvanredne rezultate za kratko vrijeme. Da je kampanja trajala još desetak dana, rekao je Lekic, postigao bi znatno bolji rezultat.

"Iniciracemo dijalog sa svim snagama i pokušaćemo da formiramo vladu narodnog jedinstva. Ovo je početak kraja vladavine režima DPS-SDP", rekao je Lekić.

Istakao je da je DF pokazao smisao postojanja, te da ce u razgovorima sa eventualnim koalicionim partnerima računati na sve subjekte koji su demokratski.

"Uvjereni smo da ti subjekti žele dekriminalizovanu državu. Sa svima ćemo razgovarati. Kao najjača snaga imamo odgovornost", kazao je Lekić, navodeći da večeras nijesu imali kontakte ni sa kim.

Kad je riječ o kandidaturi za predsjedničke izbore, Lekic je rekao da ce najprije analizirati rezultate danas završenih parlamentarnih izbora.

Danilović: Velik broj nepravilnosti i neregularnosti

Funkcioner Demokratskog fronta (DF) Goran Danilović saopštio je na pres konferenciji u sjedištu tog opoziocionog saveza da je izlaznost na izborima izuzetno velika i da se može očekivati da iznosi oko 70-ak procenata na nivou Crne Gore.

Danilović je na drugoj pres konferenciji tog opozicionog saveza saopštio je da nakon ovih izbora u Crnoj Gori više ništa neće biti isto.

Na osnovu do sada obrađenih glasova koje ima DF Danilović je rekao da formiranje buduće Vlade neće biti moguće bez manjinskih partija.

"To je nešto što nas u DF ne iznenađuje. Mi smo bili spremni na to" rekao je Danilovic.

On je, na osnovu 67.000 obrađenih glasova saopštio da DPS ima 45,1 odsto, odnosno 37 mandata, DF 25,6 odsto, SNP 14,2 odsto, a Pozitivna Crna Gora 8,9 odsto.

Navodeći da su u DF vodili antiapstinentsku kampanju, Danilović je ukazao na velik broj nepravilnosti i neregularnosti tokom izbornog procesa.

"Iznenađeni smo bahatošću. Imamo utisak da je birački spisak nakon zaključenja obrađivan, jer su ljudi prebacivani iz prigrada u grad. O tome smo obavijestili međunarodne posmatračke misije - rekao je Danilović.

On je ukazao i na loš tretman DF u Bijelom Polju, gdje su članovi birackih odbora tretirani na nedopustiv način, navodeći da u tom gradu 12-orici zatvorenika nije dozvoljeno glasanje.

"Onemogućavan im je uvid u izlaznost, tretirani su kao strano tijelo". istakao je Danilović, navodeći da je u biračkom spisku bilo umrlih lica.

Galerija

Bonus video: