Lekić potvrdio: Danilović na čelu MUP-a

"Demos je kadrovskim rješenjima prišao sa jednom mjerom. Od pet mjesta Demos je uzeo jedno, dakle jedan realan potez i ne bih komentarisao druge", kazao je Lekić
67 pregleda 200 komentar(a)
Goran Danilović, Miodrag Lekić, Foto: Zoran Đurić
Goran Danilović, Miodrag Lekić, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 28.04.2016. 20:04h

Lider Demosa Miodrag Lekić saopštio je gostujući u emisiji Načisto na TV Vijesti da je i dio opozicije koji učestvuje u pregovorima zaslužan za kašnjenje implementacije Sporazuma.

"Nije tajna da je kod SDP-a malo zapelo, SDP prolazi jednu veliku krizu i razumljivo je da tamo ima različitih pogleda i mišljenja i oni treba da se odluče večeras o svojim pozicijama", kazao je Lekić.

Na pitanje šta je do sada usaglašeno Lekić je potvrdio da će Boris Marić biti ministra rada, u ime Demosa će u Vladi biti Goran Danilović ministar unutrašnjih poslova.

Lekić je kazao da nijedno rješenje nije konačno do sjutra, kada će biti održan sastanak i potvrđena rješenja, prenosi Antena M.

"Demos je kadrovskim rješenjima prišao sa jednom mjerom. Od pet mjesta Demos je uzeo jedno, dakle jedan realan potez i ne bih komentarisao druge", kazao je Lekić.

Kako je SNP u saopštenju naveo da će se ministri te stranke u Vladi zalagati za realizaciju planova stranke, Lekić je rekao da bi ipak trebalo da se državni interes izdigne iznad partijskih.

"Ja vjerujem da ćemo mi zaista funkcionisati kao tim u Vladi", kazao je Lekić i dodao da će vrijeme pokazati kako će se opozicija u Vladi pokazati.

Lekić je, komentarišući činjenicu da SDP nije stavila potpis na zajedničku izjavu da neće u postizbornu niti predizbornu koaliciju sa DPS-om, kazao da to ne znači da će u budućnosti biti velikih mimoilaženja potpisnika tog dokumenta sa SDP-om.

Lekić je kazao da se spisak sastavlja, da su dogovaranja u toku, da posla ima dosta, ali je dodao da se nada da će, ako sjednica Skupštine bude održana u srijedu i četvrtak i sve tri tačke prođu kako treba, u petak na sjednici Vlade već bi mogli da budu imenovani pomoćnici i krene se na posao.

"70 odsto kadra biće partijski, ali će biti i nestranačkih ličnosti", saopštio je Lekić i dodao da vjeruje da će uz rad za praznike, sav posao u vezi sa raspodjelom biti završen.

Lekić je kazao da će se zalagati i na prvoj sjednici Vlade predložiti da sjednice butu otvorene za javnost.

On je ponovio stav opozicije da je Pozitivna prestala da bude opozicija kad je glasala za Vladu.

"Zaista sam neko ko je sa puno strpljenja pregovarao u Podgorici, Nikšiću, možda oni imaju neke nadljudske moći, evo vidjećemo. Ali, ako je nešto kriterijum vlast-opozicija to je onda glasanje o povjerenju Vladi. Dočekaće se ta srijeda i biće glasanje o povjerenju Krivokapiću i završiće se i ta prića je li opozicija Pozitivna ili SDP", rekao je Lekić.

Upitan da li očekuje da Pozitivna preuzme možda funkciju predsjednika Parlamenta ili neku drugu funkciju u skupštini Lekić je kazao da ne zna kako teku pregovori na relaciji Pozitivna-DPS.

"Ja zaista ne znam kako to ide između njih, ali znam ono što je sigurno da ovamo u ovoj kvoti neće biti i to je završena priča i o tome više priče nema", saopštio je Lekić.

Upitan šta očekuje u slučaju neuspjeha cijele priče sa ovom Vladom Lekić je kazao da će u slučaju neuspjeha napustiti politiku.

Bonus video: