Lekić prozvao Vujanovića: Zašto ne pričaš o kriminalu i korupciji

U patriotizmu traže utočište oni koji svako deset godina mijenjaju oblike patriotizma“, kazao je Lekić
105 pregleda 150 komentar(a)
Ažurirano: 04.03.2013. 23:00h

Uz pjesmu „Nikad ne boj se, s tobom neko je“, u jedan čvor povezanu crnogorsku i srbijansku zastavu, bakljadu i povike „Pobjeda“ u Nikšiću je počela predsjednička kampanja Miodraga Lekića.

„Ovih dana kada državu potresa afera Snimak ponovo je aktuelan patriotizam. O njemu govori Filip Vujanović koji je zajedno sa Milom Đukanovićem prije deset godina anatemisao sve koji su bili za nezavisnu Crnu Goru. U patriotizmu traže utočište oni koji svako deset godina mijenjaju oblike patriotizma“, kazao je Lekić.

Iako je rekao da se neće spuštati na nivo DPS-ovske polemike kojima je ostavio „repertorske doskočice“ morao je, kako je istakao, da odgovori makar na dio „neistina“ koje ovih dana Vujanović iznosi na njegov račun.

„Tragali su mnogo da nađu neku mrlju u mojoj biografiji. Nijesu proučavali kriminal i korupciju jer znaju me tamo tamo nema pa su onda tražili intervjue, koje su u međuvremenu falsifikovali. Ali nije bitno to što su falsifikovali intervju koliko Vujanovićeva izjava da predsjednik Crne Gore ne može biti neko ko je bio za vrijeme referenduma za državnu zajednicu.

Nikada to nijesam rekao u toj formi jer sam poštovao obje opcije ali ta izjava ima elemente fašisoidnosti jer znači da više od 40 odsto građana Crne Gore ne mogu biti u sastavu državnog vrha“, istakao je Lekić.

Zastidjeće Vujanovića u duelu

Dodao je da jednako poštuje one koji su bili za nezavisnost kao i one koji su na referenduma glasali za zajednicu jer su i jedni i drugi željeli dobro Crnoj Gori.

„Glavna Vujanovićeva poruka u Baru nije bila da će se boriti protiv korpucije i kriminala već da neće pasti Vlada Mila Đukanovića. Ali, ostavljam Vujanovića, bilježim njegove izjave i obećavam da ću ga zastidjeti u televizijskom duelu iako je jedan ugledni građanin Crne Gore kazao da on ne osjeća stid jer da osjeća oglasio bi se povodom afere Snimak“, poručio je Lekić iz Nikšića.

Obećao je da će, ukoliko mu građani 7. aprila ukažu povjerenje, braniti Ustav i pravni poredak, boriti se za dekriminalizaciju društva, graditi koheziju, poštovati manjine a ne trgovati sa njima, i zalagati se za međunarodnu politiku u kojoj će se poštovati međunarodna zajednica ali, prije svega, interesi Crne Gore.

„Kandidat DPS je doprinio ustavnoj krizi, jer je pomalo ambiciozan, da ne kažem ’gladan’ trećeg mandata, pa je i njihov koalicioni partner kazao da je njegova kandidatura neustavna. Neću dozvoliti servilnu spoljnu politiku koje smo se nagledali i koja je bila tipa ’Slušaćemo sve što kažete, samo zatvorite oči pred kriminalom i korpucijom’. Neki su i zatvarali oči“, kazao je Lekić.

Pobjedom u Nikšiću ruše i Mugošu

Funkcioner PzP Branko Radulović kazao je da „crnogorska sloboda“ kreće 9. marta iz Nikšića i da je vrijeme i da u Podgorici smijene „vezira“ Miomira Mugošu, kao i da će nakon pobjede na predsjedničkim izborima tražiti zakazivanje prijevremenih parlamentarnih izbora.

Promotivni skup Janko Vučinić, nosilac liste DF na lokalnim izborima u Nikšiću, nazvao je „Stres za DPS, i DF urnebes“.

I on se u govoru dotakao Vujanovića, koga je većina govornika oslovljavala riječima „takozvani predsjednik“ i „vječiti statista“: „Hoće da bude treći put predsjednik Crne Gore a nikada do sada to nije bio.

Dobar je u tome da pošalje telegram čestitku, izrazi saučešće ili povede nekog zvaničnika na ručak, dok je za ostalo morao da ide po savjet. On treba da zna da ovo nijesu izbori za englesku kraljicu već za uspravnu i ponosnu Crnu Goru“, poručio je Vučinić.

Galerija

Bonus video: