Lekić: Prvo smo građani, onda idu nacionalnosti

On je dodao da je ovih dana mnogo putovao Crnom Gorom i svuda čuo iste priče - nezaposlenost, poniženost, zatvoreni hoteli i fabrike
0 komentar(a)
Ažurirano: 04.04.2013. 21:44h

Sa završne konvencije iz rodnog Bara predsjednički kandidat Miodrag Lekić poručio je da "osjeća energiju promjena" i naglasio da će se kao predsjednik boriti za poštovanje Ustava i promjenljivost vlasti. U prepunoj sali Doma kulture, prekidan ovacijama, Lekić je kazao da svugdje u Crnoj Gori govori isto, "da smo prvo građani, pa da onda idu nacionalnosti".

"Boriću se za pomirenje u Crnoj Gori, naš identitet treba da bude na vrijednostima, a ne na podjelama. Moja misija je moguća, imam prednost jer sam Baranin i znam što je koegzistencija. Pozdravljam Mrkojeviće koji su večeras sa nama, znam da oni neće prihvatiti stavove njihovih prvaka koji su izabrali neke interesne principe, baš me zanima da li će izabrati mene, sa kojim su igrali fudbal ispred Omerbašića džamije" rekao je Lekić.

On je dodao da je ovih dana mnogo putovao Crnom Gorom i svuda čuo iste priče - nezaposlenost, poniženost, zatvoreni hoteli i fabrike.

"Jedan Bjelopoljac mi je rekao "nemoj samo da nam nudiš bolji život, potrudi se da imamo normalan život" i to je ključna riječ-zalagaću se da rad bude osnovni kriterijum vrjednovanja. Moja pobjeda bila bi prva stepenica ka drugim promjenama, ali, ne da bi zasjeli oni koji misle da dijele vlast kao kolač i da su nedodirljivi".

"Biću pod lupom javnosti kao autonoman predsjednik koji poštuje Ustav, imaću jasan stav o svim pitanjima. Neću imati šefa iznad sebe kao doskorašnji predsjednik koji danas kaže "kad se završe izbori, Milo Đukanović će reći Ranku Krivokapiću za sve ono što su radili u toku kampanje", a ne on da kaže" poručio je Lekić.

Ističući da su posljedice ovakve vlasti "gore od zemljotresa", Nebojša Medojević je naglasio da mafija u Baru nije stvorena sama od sebe, "već ju je stvorila ovakva država".

"Iza Lekića ne stoje partije i programi, njegov program je ujedinjena Crna Gora. Manjinski narodi ne treba da se plaše od Ćakija Lekića, treba da se plaše što ne postoji pravna država, što se policajci druže sa mafijašima. Mora doći kraj lažima ove vlasti, imamo dva dana da se izborimo za slobodu, postojaće Crna Gora i bez Vujanovića i bez Đukanovića" rekao je Medojević.

Goran Danilović je rekao da glasa za Lekića "da bi prestalo glasanje za idole".

"Hoću nekoga ko vjeruje da su ljudi časni i hoću Lekića za predsjednika jer ga poštujem kao čovjeka" kazao je Danilović.

Napominjući da mu je "izuzetno teško što to mora", Predrag Bulatović je citirao riječi Ranka Krivokapića da pobjeda Lekića "nije katastrofa".

"Krivokapić je kao dio vlasti u četvrtak rekao izuzetno važnu stvar - da nema destabilizacje države ako pobijedi Lekić" rekao je Bulatović.

"Svi Beograđani znaju da je jedini lek koji se završava na ić - Lekić, rekao je Danilović obraćajući se kadidatu DPS-a "kao rođenom Beograđaninu".

Na završnoj Lekićevoj konvenciji govorili su i Aleksandar Lekić, Zagorka Vuković, Veselin Leković, Đorđije Malović, Vojislav Vuletić, Aleksandar Rakočević i Milenko Cebalović

Galerija

Bonus video: