Lekić: SDP je na izborima bio trojanski konj DPS-a

"Ovom ipak bestidnom operacijom, istina jasnoj cijeloj Crnoj Gori, građani su prevareni pošto je izvršena krađa izborne volje birača"
55 pregleda 186 komentar(a)
Miodrag Lekić, Ranko Krivokapić, Foto: Luka Zeković
Miodrag Lekić, Ranko Krivokapić, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 08.09.2014. 06:00h

Dogovor Socijademokratske partije i Demokratske partije socijalista o formiranju vlasti u Podgorici nakon što je partija Ranka Krivokapića bila na pragu dogovora sa opozicijom je bruka, rekao je lider Demokratskog fronta Miodrag Lekić.

On je u razgovoru za “Vijesti” urađenom elektronskom poštom, rekao da je SDP prevario građane jer učestvuje u korumpiranoj vlasti, iako je mandate osvojio upravo kritikujući istu vlast. Lekić je ocijenio i da je SDP na lokalnim izborima zapravo bio "trojanski konj DPS-a".

  • Kako komentarišete odluku Predsjedništva SDP da da zeleno svjetlo podgorčkom odboru da formira vlast sa DPS-om i konstataciju da ne postoje uslovi za formiranje manjinske uprave koalicije Evropsko lice Podgorice „usljed unutrašnjih dešavanja u Pozitivnoj Crnoj Gori i javno iznesenog stava nosioca liste Dragana Bogojevića?

Možda je prava riječ - bruka! Jer malo je reći politička neozbiljnost i to u trenutku kada sa međunarodnih adresa očekuju da crnogorsko društvo položi ispit iz političke zrelosti kao uslova za ozbiljan zaokret ka pravnoj državi, ekonomskim reformama, u pravom smislu evropskim vrijednostima. Ovom ipak bestidnom operacijom, istina jasnoj cijeloj Crnoj Gori, građani su prevareni pošto je izvršena krađa izborne volje birača. Nakon što se Crna Gora već duže vrmena duboko zaglibila u izborno blato, sada u konzerviranju dobrim dijelom korumpirane vlasti učestvuju subjekti koji su osvojili nekoliko mandata isključivo na kritici upravo korupcionaške stvarnosti u Glavnom gradu i državi.

  • Koga smatrate najvećim krivcem za krah pregovora u Glavnom gradu, SDP, Pozitivnu, nosioca liste ELPG Dragana Bogojevića…?

Ostaje mučan bilans da su dijelovi koalicije Evropsko lice Podgorice na prethodnim izborima bili trojanski konj DPS-a, na kraju izigravajući izbornu volju građana koji su se većinski i nedvosmisleno izjasnili za promjene, za smjenu DPS-a. To je građanima potpuno jasno, pa se zato ne bih bavio subjektima i imenima iz ove lakrdije, recimo ko je tu mogao biti kupljen, ucijenjen, ili ko se najviše uplašio pred otvorenim, pa i medijskim prijetnjama ovdašnjeg podzemlja.

Opširnije u štampanom izdanju "Vijesti" za 8. septembar

Bonus video: