Lekić: Šverceri se sada bave istorijom

""Za razliku od nekih koji se lako sa šverca, kredita i svega prebace na istoriju, ja se ustručavam da pominjem te kategorije imajući respekt prema tome", kazao je Lekić
61 pregleda 27 komentar(a)
Ažurirano: 05.10.2012. 20:58h

Lider Demokratskog fronta Miodrag Lekić kazao je da Milo Đukanović govorima o četnicima i partizanima pokušava da pobjegne od realnih problema i da bi slučajni prolaznik, koji bi čuo njegove riječi, pomislio da je ovo 1943. a ne 2012. godina.

On je na tribini u Spužu kazao da se sada istorijom, koju su uzeli kao alibi, bave osobe koje nijesu čitale knjige, šverceri i ljudi koji su poznati u svijetu u potupno drugoj oblasti.

"Za razliku od nekih koji se lako sa šverca, kredita i svega prebace na istoriju, ja se ustručavam da pominjem te kategorije imajući respekt prema tome. Crna Gora je uvijek imala izazove u svojoj istoriji, ovi su specifični. Kako u relativno mirnom periodu, srećom nema ratova okolo, ali ima jedan unutrašnji koji je između vrijednosti i nevrijednosti, između laži i istina. To je možda osnovna podjela u ovom trenutku, jer ovo što slušamo ovih dana, to je jedan nevjerovatan repertoar neprizornih laži i kleveta, izmišljotina, nevjerovatno nizak stepen političke kulture", kazao je Lekić.

Lider DF-a kazao je da su u frontu svjesni da ih, ako dođu u situaciju da vode državu, čeka strahovito težak posao, jer je politika, ako se radi odgovorno i pošteno, teška djelatnost, a da je laka, zabavna i privlačna za neodgovorne osobe koje u tome iznad svega materijalno profitiraju, personalno i grupno.

"Mislimo da je ovo sudar i konfrotacija dvije političke kulture. Jedne koja je manipulatorska, propagandna, svađalačka, nekompetentna i druge koja poima politiku kao djelatnost koja vodi opštem dobru", kazao je on.

Lekić je rekao i da oslobođenje zarobljenih institucija jedna od centralnih tema kojoj DF teži, jer su sada u ogromnom broju institucija,potpuno beznačajne osobe koje nemaju integritet, stručnosti, autonomnost.

"Svjedoci smo da postoje grupe i pojedinci koji se ponašaju kao osobe van pravnog poretka. Nijedna afera u Crnoj Gori nema ishod, nema rasplet. U međuvremenu dolaze nove afere,zatrpavaju prethodne i tako dalje", kazao je Lekić.

Front jedini siguran antirežimski izbor

Koča Pavlović je kazao da je jedino DF siguran antirežimski izbor:

"Kada date glas Frontu, vi ste sigurno glasali protiv režima. Za ostale ja nisam siguran", kazao je Pavlović.

Slaven Radunović je govoreći o nedavnom otvaranju pruge i starom putu Danilovgrad - Podgorica, kazao da vlast hoće da konektuje Spuž sa ostatkom Crne Gore, jer treba supruge i djeca da im dolaze u posjetu.

Galerija

Bonus video: