Lekićev Izborni štab u Pljevljima: Procesuirati one koji daju novac uoči izbora

U saopštenju Izbornog štaba navodi se da nečasne, nemoralne i nezakonite aktivnosti članova DPS-a svakim danom sve više izlaze na vidjelo
71 pregleda 8 komentar(a)
Ažurirano: 04.04.2013. 19:22h

Pljevaljski Izborni štab predsjedničkog kandidata Miodraga Lekića pozvao je osnovnog državnog tužioca da preduzme zakonom predviđene mjere i krivično procesuira osobe koje su građanima Pljevalja davale novac uoči oktobarskih parlamentarnih izbora.

Dnevni list Dan objavio je spisak imena ljudi iz Pljevalja kojima je isplaćivana "jednokratna pomoć" od 50 eura, uputstvo kako da aktivisti stranke na vlasti zatraže novac i podijele ga onima koji su u stanju socijalne potrebe, kao i strukturu aktivista i funkcionera Demokratske partije socijalista (DPS) na terenu koji su je dijelili.

U saopštenju pljevaljskog Izbornog štaba navodi se da nečasne, nemoralne i nezakonite aktivnosti članova DPS-a svakim danom sve više izlaze na vidjelo.

„Koristeći lošu materijalnu situaciju građana Pljevalja, u koju su ih doveli Đukanovići, Vujanovići, Marovići, a igrajući se sa sudbinama osiromašenih ljudi, istaknuti članovi DPS- a i pristalice ’poštenog’ kandidata za predsjednika Crne Gore, Filipa Vujanovića, još jednom su pokazale svoje poimanje demokratije i regularnog izbornog procesa“, naveli su iz Izbornog štaba.

Prema njihovim riječima, postavlja se pitanje „moralne granice do koje su spremni da idu aktivisti DPS-a,

Prema njihovim riječima, postavlja se pitanje „moralne granice do koje su spremni da idu aktivisti DPS-a, zarad svojih sitnih ličnih interesa, a radi očuvanja enormnog bogatstva braće Đukanović, Vujanovića, Marovića i ostale družine“

„Koristimo ovu priliku da javno pozovemo osnovnog državnog tužioca da preduzme zakonom predviđene mjere i krivično procesuira lica koja su davali novac, a čija imena je objavio Dan na osnovu podataka MANS-a, kako bi, konačno, navedena lica snosila odgovornost za svoje nemoralne i, prije svega, nezakonite radnje“, poručili su iz Izbornog štaba.

Oni su podsjetili da je Krivičnim zakonikom predviđena kazna zatvora do tri godine za krivično djelo ako neko zahtijeva ili prihvati poklon ili drugu korist za sebe ili drugog da glasa ili ne glasa, odnosno da glasa u korist ili protiv određenog lica.

„Takođe, upozoravamo sve koji su nezakonito upisani u birački spisak, zbog toga što imaju prebivalište u Bosni i Hercegovini a glasaju u Pljevljima, da će pravni tim Izbornog štaba pokrenuti krivične prijave protiv svakog ko kršenjem prava izađe i glasa na izborima zakazanim za 7. april“, kaže se u saopštenju.

Iz Izbornog štaba upozoravaju da je za davanje netačnih podataka o prebivalištu predviđena kazna zatvora do jedne godine.

Izborni štab je poručio građanima Pljevalja da je pravi trenutak da se na predsjedničkim izborima 7. aprila „kazni nemoralna i nezakonita politika DPS-a i ’poštenog’ predsjedničkog kandidata Filipa Vujanovića“.

„Kako bi se prekinula praksa pritisaka, ucjena, kupovina, zloupotreba državnih resursa u partijske svrhe, i stvorili uslovi da se gradi bolja i ljepša Crna Gora, pozivamo sve građane Pljevalja da masovno izađu na izbore i svoju podršku daju budućem predsjedniku Crne Gore, Miodragu Lekiću“, zaključuje se u saopštenju.

Galerija

Bonus video: