Lekićevi tvrde da su ih napali, Danilovićevi negiraju

Iz Lekićevog tabora tvrde da su ih Danilovićevi umalo fizički napali poslije presa, oni tvrde da je sve proteklo “u najboljem redu”
75 pregleda 144 komentar(a)
Goran Danilović, Miodrag Lekić, Foto: Boris Pejović
Goran Danilović, Miodrag Lekić, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 04.07.2017. 05:33h

Većina članova Glavnog odbora (GO) Demosa potpisala je inicijativu za održavanje vanredne izborne konvencije stranke koja je juče zvanično predata.

Prema saznanjima “Vijesti” inicijativu da se održi izborna skupština na kojoj bi se birao i novi predsjednik partije je potpisalo više od pola članova GO Demosa, a izvor iz te partije kazao je da potpise nisu skupljali “selektivno” već da su potpisnici, svaki pojedinačno, pristali da potpišu inicijativu koju je predala članica predsjedništva partije Neda Bogavac.

“Duboka stranačka politička kriza i organizacioni problemi sa kojima se suočava Demos u dužem vremenskom periodu, ukazuju da se nastala situacija može razriješiti samo održavanjem izborne skupštine. Evidentno je da organi Demosa ne funkcionišu i ne vrše svoja ovlašćenja u skladu sa statutom, kao i da se suočavaju sa opstrukcijom izazvanom nedostatkom koordinacije”, navodi se između ostalog u inicijativi.

Bogavac je juče saopštila da svi nosioci funkcija u toj stranci treba da se okupe u najširem sastavu, te da uz puno poštovanje statutarnih procedura i sa najboljom namjerom, u otvorenom razgovoru razmotre sve što nije dovoljno jasno definisano. “Demos je ozbiljan politički koncept, stranka čestitih i vrijednih ljudi, dominantno iskusnih političara, koji, poput svih, pa i najvećih političkih subjekata, nekada ne funkcioniše kako je zacrtano u programskoj deklaraciji”, kazala je Bogavac. Ona navodi da “politika Demosa prolazi kroz špalir negativnih kritika članstva i politički zainteresovane javnosti, i to predugo traje”. “Tvrdim da Demos tim putem ne smije dalje da ide i takav put ne može da izdrži”, kazala je ona.

Poslanica Demosa Anka Vukićević kazala je da je Danilović imao nemjerljivo povjerenje Lekića koji će se, kako je najavila, ubrzo obratiti ovim povodom biračima i javnosti. Lekić juče nije želio da komentariše dešavanja u Demosu.

Iz nikšićkog odbora partije, iz kojeg je većina potpisala inicijativu za održavanje vanredne skupštine, pitali su Anku Vukićević da li razlog zbog koga je podnijela ostavku na mjesto predsjednice OO Demosa u Nikšiću, a pogotovo način na koji je to uradila predstavlja model po kojem se rješavaju problemi.

Iz Lekićevog tabora, nezvanično tvrde da je grupa Danilovićevih pristalica poslije konferencije za novinare verbalno napala funkcionere koji su uz Lekića. “Grupu je predvodio poslanik Goran Radonjić, ali i Sekretar IO Dušan Slijepčević, koji je fizički nasrtao na Vukićević uz prijetnje “da će ga dobro zapamtiti”, tvrdi je izvor iz Lekićevog tabora koji nije želio da mu se otkriva ime. Slijepčević je “Vijestima” rekao da je u pitanju obična medijska farsa.

“Nikad u životu se nisam fizički obračunavao sa slabijima od sebe, a kamoli sa kolegama u stranci. Profesor Radonjić je danas takođe bio kratko u stranci i sve je prošlo u najboljem redu”, rekao je Slijepčević.

Bonus video: