Leković: Zbog ukora DPS-a Šćepanovićeva crta mete

"A šta ste Vi i gdin Milošević očekivali? Vjerovatno da se fizički obračunam sa Milačićem", pitao je Leković Šćepanovićevu
238 pregleda 29 komentar(a)
Zoran Leković (novina)
Zoran Leković (novina)
Ažurirano: 28.10.2016. 05:36h

Poslije kritika koje je dobila od prvih ljudi DPS-a zbog svog lošeg nastupa u emisiji na Javnom servisu, poslanica Marta Šćepanović je, s ciljm saniranja štete, pokušala uz pomoć bliskih medija da crta mete "antidržavnim" novinarima, ocijenio je voditelj "Debate" Zoran Leković.

Leković se našao na meti žestokih kritika DPS-a krajem septembra nakon što je Marko Milačić, uprkos molbama voditelja, Šćepanovićevoj ostavio zatvorske lisice koje je namijenio za šefa partije Mila Đukanovića. Savjet RTCG je potom uputio izvinjenje poslanici zbog neprijatnosti koju je doživjela, ali i ocijenio da "RTCG ni na koji način nije doprinio neprijatnoj situaciji koja se desila u navedenoj emisiji".

U DPS-u se nisu zadovoljili izvinjenjem, nego su tražili da voditelj bude sankcionisan.

Poručujući da nije ranije reagovao kako ničim ne bi doprinio političkim prepucavanjima ili u njima učestvovao, Leković je juče saopštio na svom Facebooku da je zbog "evidentne neprijatnosti" očekivao da oštrica kritika Šćepanovićeve i političkog direktora DPS-a Tarzana Miloševića bude usmjerena na predstavnika DF-a.

"A šta ste Vi i gdin Milošević očekivali? Vjerovatno da se fizički obračunam sa Milačićem", pita Leković.

"Sva imputiranja sa Vaše strane, da sam organizator incidenta, te da svjesno nijesam uradio sve što sam mogao, možete okačiti mačku o rep", poručio je voditelj, ističući da su gledaoci mogli jasno da prosude šta je istina.

Leković je kazao da su gledaoci bili svjedoci njenih odgovora na pitanja, napetosti tokom emisije i spočitavanja voditelju da nije pošteno da je protiv nje 16 predstavnika izbornih lista koje učestvuju na izborima.

"Na tri takozvana leksikonska pitanja postavljena od strane jednog od gostiju, a od kojih su se dva odnosila na kriminal i korupciju, a treće na ljubav prema premijeru, odgovorili (ste) samo na treće", konstatovao je voditelj.

Na optužbe da unižava RTCG, Leković je poručio da su građani na to navikli u parlamentu u kojem je Šćepanovićeva prdstavnik.

"Vama kao poslaniku preporučujem, iz dobrih namjera, da prvo obezbijedite civilizacijsko ponašanje u našem uvaženom parlamentu, jer sve što političari urade to se naravno preslika i na druge institucije, samim tim i Javni servis", odgovorio je.

Na kraju je kazao da je samo kod nas dozvoljeno da političari optužuju novinare, crtajući im mete preko "ružičaste televizije".

Savjet uskoro o žalbi DPS-a na "Repliku"

Savjet RTCG uskoro bi trebalo da se izjasni i povodom prigovora DPS-a na emisiju "Replika".

Zbog komentara urednika lista "Dan" Nikole Markovića da razumije zašto je pripreman napad na šefa vlade i DPS-a Mila Đukanovića, partija traži da bi Savjet RTCG trebalo bi da konstatuje da je on prekršio Kodeks novinara a da je na grubo kršenje i na iznijete uvrede i klevete izostala reakcija urednice i voditeljke Nevenke Ćirović.

"Vijestima" je iz Savjeta RTCG rečeno da je žalba pristigla ali da se sada čeka da se o ovom slučaju izjasni urednički tim TVCG, a da će zatim biti zakazane sjednice Komisije za žalbe, odnosno Savjeta.

Odluku da li je drugačije trebalo da reaguje, voditeljka i urednica emisije "Replika" ostavila je nadležnima.

"Sve prepuštam Savjetu RTCG", kazala je Ćirovićeva za "Vijesti", ne želeći da komentariše kritike DPS-a.

Bonus video: