Lekoviću opet komplikovano da "zakači" na sajt

Leković je kazao da se zbog toga na sajt Komisije izvještaji ne stavljaju redom koji stižu, jedan po jedan, već da svaki prođe ustaljenu, ali komplikovanu proceduru
0 komentar(a)
Leković, Foto: Boris Pejović
Leković, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 14.01.2011. 16:38h

Bivši premijer Milo Đukanović prije dva dana predao je Komisiji za sprečavanje sukoba interesa izvještaj o prihodima i imovini, čime je uvažio zakonsku obavezu da to učini najkasnije 15 dana od dana prestanka javne funkcije.

Predsjednik komisije Slobodan Leković potvrdio je da je Đukanovićev izvještaj na adresu te institucije stigao 13. januara i rekao kako je taj formular jedan u moru koji svakodnevno stižu.

On je podsjetio da su funkcioneri dužni da jednom godišnje, a najkasnije do kraja februara, popune formular o imovini za prethodnu godinu i da je zbog toga ovaj period „najfrekventniiji“.

Ah, taj sajt...

Leković je kazao da se zbog toga na sajt Komisije izvještaji ne stavljaju redom koji stižu, jedan po jedan, već da svaki prođe ustaljenu, ali komplikovanu proceduru i da se tek onda nekoliko desetina njih odjednom „zakači“ na sajt.

On je rekao da lično nije pregledao sve izvještaje koji stižu, ali da misli da su svi iz bivše Vlade na vrijeme predali formulare.

„Vidio sam Đukanovićev izvještaj, Gvozdenovićev... Ne mogu da tvrdim, ali mislim da su svi predali. Nama je svaki funkcioner isti i znaće se za svakog ko ne bude ispoštovao zakon“, kazao je Leković.

Dodao je da će se veliki broj izvještaja na sjat postaviti već sljedeće nedjelje.

Čovjek živi skromno

U Đukanovićevom izvještaju, koji je predao 2010. za vrijeme obavljanja funkcije, pisalo je da kao premijer prima 1250 eura plate, da posjeduje stan od 187 kvadrata u Podgorici, te 25 odsto kapitala u DOO „Univerzitats“.

Osim toga, bivši predsjednik Vlade napisao je da je 100 procentni vlasnik DOO „Kapital investa“ i suvlasnik preduzeća „Global Montenegro“ iz Podgorice.

Na njegovu suprugu Lidiju, kako je pisalo, ne vodi se ni jedna nekretnina, a ona prima platu u visino od oko 1000 eura.

Sin Blažo posjeduje poslovni prostor od 450 kvadrata u Podgorici i stan na Žabljaku.

Bonus video: