Liberalna partija ponovo prijeti raskidom koalicije sa DPS-om u Budvi

DPS je u Budvi u koaliciji i sa SDP, a odnedavno im podršku pružaju i dva nezavisna odbornika, koji su napustili Pozitivnu Crnu Goru
88 pregleda 7 komentar(a)
garaža, Rafailovići, Foto: Vuk Lajović
garaža, Rafailovići, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 03.07.2014. 23:43h

Revoltirani što garaža u Rafailovićima nije puštena u komeracijlnu upotrebu, budvanska Liberalna partija donijela je odluku da njihov odbornik bojkotuje zasijedanje Skupštine opštine u Budvi, što je prvi korak ka raskidu koalicione saradnje sa Demokratskom partijom socijalista.

DPS, je u koaliciji i sa SDP, a odnedavno im podršku pružaju i dva nezavisna odbornika, koji su napustili Pozitivnu Crnu Goru.

Liberalna partija prije mjesec i po uputila je ultimatum koalicionim kolegama, da nijedno od četiri predizborna obećanja nije ispunjeno, te da će ukoliko se to ne ispoštuje, preispitati dalju saradnju.

Iako su na korak od raskida koalicije, Liberalna partija će, kako je potvrdio lider te partije u Budvi Blažo Rađenović konačnu odluku donijeti na opštinskom odboru, koji je zakazan nakon završetka zasijedanja Skupštine.

Osim što ne prisustvuju sjednici, Liberali se neće pojaviti ni posljednjeg dana skupštinskog zasijedanja, kada je glasanje. DPS od ukupno 32 odbornika u parlamentu ima 14, SDP dva, Liberali jednog. Stvaranje nove koalIcije sa dva nezavisna odbornika DPS-u daje komfor ponašanja, pa odsustvo Liberala, ne može uticati na izglasavanje odluka.

DPS-u jedino dobar aneks ugovora sa “Trejd junikom”

I nastavak sjednice Skupštine, prošao je burno, jer se na dnevnom redu našao aneks IV ugovora Opštine i kompanije “Trejd junik”, za izgradnju poslovno garažnog objekta pored “Pošte ”.

I dok je opozicija insistirala da je potrebno poništiti sve dosadašnje anekse, koji su po njima nanijeli višemilionsku štetu, te tužiti kompaniju, što nije ispunila obaveze, u DPS-u smatraju da je aneks odličan jer Opština sebe štiti, da ukoliko investitor za 20 mjeseci ne izgradi taj objekat, može zaplijeniti 4.000 kvadrata poslovnog prostora u centru „TQ plaza“.

Bonus video: