Liberalna partija u koaliciji sa DPS-om i SDP-om

Za koaliciju sa DPS-om i SDP-om glasalo 36 članova GO, četiri su bila protiv, a dva uzdržana
173 pregleda 176 komentar(a)
Ažurirano: 25.08.2012. 18:48h

Liberalna partija (LP) će na predstojećim parlamentarnim i lokalnim izborima, nastupiti u koaliciji sa Demokratskom partijom socijalista (DPS) , odlučeno je većinom glasova na Glavnom odboru (GO) stranke.

Predsjednik LP Andrija Popović rekao je novinarima nakon sjednice GO u Budvi, da je za koaliciju sa DPS-om glasalo 36 članova, četiri su bila protiv, a dva uzdržana.

Upitan da li je tačno da će, prema koalicionom sporazumu LP u narednom sazivu imati dva mandata i jedan resor u Vladi, Popović je rekao da će sporazum biti potpian najkasnije za sedam dana i da će time biti precizzirana otvorena pitanja.

“Izvjesno je da će Ministarstvo sporta, ukoliko ga bude, pripasti LP, a pored toga preciziraćemo i neka druga pitanja, kao što su mjesta pomoćnika u resorima”, kazao je on.

Popović je precizirao da je predlog da se na predstojećim izborima nastupi u koaliiciji sa DPS-om , članovima GO predložio predsjednički kolegijum LP.

TV Vijesti, Ljubica Milićević

On je saopštio, da je na današnjoj sjednici zbog neaktivnosti suspendovan dosadašnji Opštinski odbor LP u Nikšiću.

Za vršioca dužnosti predsjednika tog odbora izabran je privrednik Branko Mićković.

Govoreći o argumentima zbog kojih su četiri člana GO glasala protiv koalicije vladajućim strankama, Popović je kazao, da je njihovo reagovanje bilo više emotivno, jer su smatrali da je LP opozicija i da ne treba biti u vlasti sa DPS-om.

Upitan da li će ti članovi ostati u partiji, Popović je kazao da će se to razmatrati i saopštio, da je samo jedan od njih, Zejnel Šabović iz Ulcinja najavio napuštanje partije.

Iz Socijaldemokratske partije je saopšteno da LP nije, niti može biti u koaliciji sa tom strankom.

"Na koalicionoj listi DPS-SDP, DPS može neke od svojih mandata dati kome želi, pa i LP, ali to ne čini tu partiju dijelom te koalicije. Tako da LP može samo biti dio liste DPS-a", navodi se u reagovanju SDP-a.

Oni su podsjetili da je identična situacija bila i na prošlim izborima kada je DPS nekim drugim partijama dala mjesta na svojoj listi.

Galerija

Bonus video: