Ljajić predsjednik Opštinski odbora URA u Rožajama

Novoizabrani predsjednik Opštinski odbora URA u Rožajama naglasio je da su svi građani dobro svjesni situacije koja je alarmantna u državi i da pokret URA vidi kao nosioca promjena i kao zdravu i perspektivnu budućnost Crne Gore
174 pregleda 2 komentar(a)
URA Rožaje, Foto: Građanski pokret URA
URA Rožaje, Foto: Građanski pokret URA
Ažurirano: 29.10.2017. 09:45h

U Rožajama je održana II redovna Konvencija Opštinskog odbora URA, na kojoj je odabran novi predsjednik, kao i novo rukovodstvo.

Novoizabrani odbor pokreta URA u Rožajama broji 21 člana, od kojih su sedam diplomirani ekonomisti, tri profesora, jedan advokat, četiri preduzetnika. Članovi su: Husein Ljajić (diplomirani ekonomista), Enis Mustafić (diplomirani ekonomista), Zaim Sutković (diplomirani ekonomista), Razija Honsić (diplomirani ekonomsta), Eldin Dautovic (diplomirani ekonomista), Zinaida Ljaić (diplomirani ekonomsta), Omko Kurpejović (profesor), Aldemar Ibrahimovic (profesor), Hafiz Ibrahimović (preduzetnik), Hajro Dedeić (preduzetnik), Mirsad Bibić, Nezrina Ibrahimović (diplomirani ekonomista), Reko Kuč (preduzetnik),Edin Agić ( maš.tehnicar), Semir Agović, Rudžo Kalač (preduzetnik),,Adisa Medunjanin ( farmaceut), Bekim Murić, Minela Kalač, Esad Sutović (professor) i Velija Murić (advokat).

Dosadašnji predsjednik odbora, profesor i akademski slikar Aldemar Ibrahimović osvrnuo se na aktuelnu situaciju u Rožajama kao i u cijeloj Crnoj Gori i istakao da sa zadovoljstvom ustupa mjesto mladom kolegi dipl. ekonomisti Huseinu Ljajiću.

Novoizabrani predsjednik Opštinski odbora URA u Rožajama naglasio je da su svi građani dobro svjesni situacije koja je alarmantna u državi i da pokret URA vidi kao nosioca promjena i kao zdravu i perspektivnu budućnost Crne Gore.

"Preduzećemo preduzetničke korake dovešćemo investiture a građane zaštititi. URA je svjesna svog zadatka, i sa ovog mjesto dajemo obećanje, odnosno besu, da ništa više neće biti isto i da svim srcem živimo za budućnost ovog grada i promjene", poručio je Ljajić.

On je dodao da su mladi, obrazovani ljudi garant da u Rožajama postoji pokretačka energija za razvoj i za uspostavljanje kvalitetne lokalne uprave a ne one koju je personifikovao DPS.

“Jos manje želimo da se rušilačka energija DPS-a zamijeni nesposobnošću i nepotizmom, kako Rožajci vole da kažu ‘zelenim DPS-om’ i tim mislim na Bošnjačku stranku”, kazao je Ljajić

Predsjednik pokreta URA Dritan Abazović, izrazio je zadovoljstvo izborom novog odobra, koji personifikuju mladi i obrazovani ljudi, kao i doajeni slobodne i građanske misli u Rožajama, prof. Aldemar Ibrahimović i advokat Velija Murić.

""Svjedoci smo ovih dana da je protiv Građanskog pokreta URA započet specijalni rat od strane organizovane kriminalne grupe DPS i njegovih satellita. To i ne čudi, ako imamo u vidu da je URA jedina građanska alternativa strankama koje su se uzdigle uz pomoć ratnog profiterstva i koje su proganjale Rožajce vojnom i policijskom silom a danas to rade oduzimanjem ekonomskih dobara od građana ovog područja. URA nudi ljude sa dignitetom i profesionalizmom i jasne konkretne planove razvoja Crne Gore. Za nas samo ekonomskI nezavisan pojedinac može biti slobodan građanin”, kazao je Abazović.

On je dodao da će nakon ekonomskog programa URA uskoro predstaviti program reforme zdravstvenog sistema I reformu sistema obrazovanja.

“To je put stvaranja moderne evropske države i istinski multikulturalnog drustva", zaključio je Abazović.

Bonus video: