Ljuljđuraj poručio građanima Malesije: Ne vjerujte obećanjima DPS-a

"Neriješen status Tuzi treba da bude preokupacija političkih predstavnika, formalnih struktura društva i pojedinaca"
12 komentar(a)
Kolja Ljuljđuraj, Foto: Arhiva Vijesti
Kolja Ljuljđuraj, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 17.07.2015. 20:23h

Predsjednik SNP Malesije i Tuzi i član Glavnog odbora partije Kolja Ljuljđuraj, poručio je građanima da ne vjeruju najavama DPS-a i nacionalnih stranaka sa tog područja da će Tuzi dobiti status samostalne opštine.

Ljuljđuraj je ocijenio da su te “priče bile praksa uoči svakih prethodnih parlamentarnih izbora i da na kraju nije bilo ništa od toga”.

“SNP poziva predstavnike nacionalnih stranaka sa prostora Malesije da ne manipulišu građanima i da im odgovore zbog čega nijesu poštovani dosadašnji sporazumi i dogovori sa DPS-om, počevši od 1997. godine, u vezi s rješavanjem statusa punopravne opštine Tuzi, kao i svake druge opštine u Crnoj Gori”, kazao je Ljuljđuraj.

On je istakao da neriješen status Tuzi treba da bude glavna preokupacija ne samo političkih predstavnika sa tih prostora, nego i svih formalnih struktura društva i pojedinaca.

“Nezadovoljavajuće stanje na teritoriji Gradske opštine Tuzi na svim poljima je razlog više da se što prije riješi ovaj problem, odnosno da Malesija dobije status punopravne opštine”, kazao je on.

Ljuljđuraj je istakao da se u posljednje vrijeme pojavljuju razne opcije i ideje za razgovore i pregovore sa predstavnicima aktuelne vlasti kako bi se riješilo postojeće stanje.

“Čude najave lokalnih lidera, prije svih predstavnika nacionalih stranaka, da će uskoro pregovarati o budućem statusu sadašnje GO Tuzi, a pojedini od njih već su razgovarali i sklapaju, ponovo, nekakve sporazume sa predstavnicima vlasti i tako građane Malesije vode u još jednu zabludu kao da će se riješiti budući status ovog područja”, naveo je Ljuljđuraj u saopštenju dostavljenom “Vijestima”.

Bonus video: