Lokalni izbori u Podgorici na jesen?

Određeni su koordinatori na nivou opštine koji imaju zadatak da „pripremaju teren“, organizuju aktiviste i vode kampanju
3 komentar(a)
glasanje, izbori, Foto: Boris Pejović
glasanje, izbori, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 05.02.2013. 09:58h

Vrh Demokratske partije socijalista odlučio je da lokalne izbore u Podgorici umesto aprila 2014. održi na jesen ove godine, a već su počele i prve pripreme, pišu „Novosti“.

Opozicione partije tražile su da se izbori za novu vlast u Podgorici održe zajedno sa lokalnim izborima u Nikšiću i Andrijevici

Određeni su koordinatori na nivou opštine koji imaju zadatak da „pripremaju teren“, organizuju aktiviste i vode kampanju, pozivaju se novosti na "dobro upućenog sagovornika".

Po njegovim riječima, određen je čak i datum lokalnih izbora u glavnom gradu, a počela je i „podjela rejona“ koordinatorima koji treba da animiraju birače.

Formalizacija ove odluke, kada za to dođe vrijeme, neće biti problem, kaže sagovornik "Novosti".

Opozicione partije tražile su da se izbori za novu vlast u Podgorici održe zajedno sa lokalnim izborima u Nikšiću i Andrijevici jer većinu DPS obezbjeđuju odbornici opozicionih partija - Narodne stranke, Nove srpske demokratije i Demokratske stranke, Slaviša Guberinić, Boban Vujačić i Dragan Ostojić.

Bonus video: