Lončarević: Nisam kupljena, niko me ne može kupiti

"Partiji sam svim bićem pripadala punih 15 godina, i pripadam još uvijek, prije svega zato što je SDP građanska, državotvorna i partija koja teži evropskim integracijama čiji su principi građanska sloboda, jednakost, socijalna pravda i solidarnost, saosjećanje sa žrtvama nepravde
5343 pregleda 21 komentar(a)
Lončarević, Foto: Arhiva "Vijesti"
Lončarević, Foto: Arhiva "Vijesti"

Odbornica u Skupštini opštine Kotor Bruna Lončarević, koja je isključena iz Socijaldemokratske partije (SDP) zbog spremnosti da podrži kandidata Demokratske partije socijalista (DPS) za novog gradonačelnika, rekla je da "nije kupljena, niti je može iko kupiti".

Ona je to kazala komentarišući podršku smjeni bivšeg gradonačelnika Vladimira Jokića.

Lončarević je, kako smatra SDP, prekršila partijska pravila a lokalno predsjedništvo je zbog toga isključilo iz partije.

Danas je predata inicijativa DPS, HGI, SD i LP za sazivanje sjednice na kojoj će se birati Jokićev nasljednik, a konsultacije povodom toga zakazane su za ponedjeljak 20. maj.

Lončarević je takođe potpisinica inicijative.

Ona je za Skala radio rekla da odluku o isključenju donosi odbor i da je još dio SDP-a.

Navela je da je vlasnica mandata, ali da će "dobro razmisliti poslije svega da li će ostati u partiji koja joj je istinski puno dala".

Po Statutu SDP-a, predsjedništvo predlaže a odbor daje saglasnot na razrješenje.

Lončarević je rekla, kako se prenosi na sajtu radija, da "Kotoru treba vratiti poljuljani ugled".

Ona je rekla da se ne osjeća "izdajnikom partije".

"Partiji sam svim bićem pripadala punih 15 godina, i pripadam još uvijek, prije svega zato što je SDP građanska, državotvorna i partija koja teži evropskim integracijama čiji su principi građanska sloboda, jednakost, socijalna pravda i solidarnost, saosjećanje sa žrtvama nepravde", izjavila je.

Odbornica je ranije izjavila da "SDP nema namjeru da sa DPS pravi vlast u Kotoru, već želi da se dogovara sa postojećom većinom".

Takođe je najavila da nakon Jokića treba smijeniti i predsjednicu Skupštine Dragicu Perović.

Perović je juče iznijela sumnje da je u Kotoru bilo političke korupcije, a Lončarević je danas kazala da će je pitati koliko je dobila.

Odbornica je ranije odbila da svoje političke poteze komentariše za "Vijesti".

Bonus video: