LP: Lekićeva pobjeda na izborima bi destabilizovala državu

„Ali je sigurno da nikome od naših članova, glasača i simpatizera, zbog složenosti odnosa sa Vujanovićem, nećemo zamjeriti ako na izborima budu politički neutralni“
38 komentar(a)
Ažurirano: 04.04.2013. 14:34h

Eventualna pobjeda Miodraga Lekića na predsjedničkim izborima dovela bi do raspisivanja prijevremenih parlamentarnih izbora u Crnoj Gori i destabilizacije države, ocijenjeno je iz Liberalne partije (LP).

Prema riječima predsjednika LP Andrije Popovića, to bi značilo i zaustavljanja evroatlantskih integracija, jedinog instrumenta za postepenu demokratizaciju Crne Gore.

Predsjednik LP Andrija Popović smatra da bi izbor Miodraga Lekića za predsjednika države doveo i do raspisivanja prijevremenih parlamentarnih izbora u CG

„Postavlja se pitanje koliko bi vremena trebalo da prođe, da se nakon održanih izbora formira nova parlamentarna većina, poslije svega što bi se dešavalo u tom vremenskom periodu i svih političkih ostrašćenosti koje će to neminovno da prate“, saopštio je Popović.

On je poručio da je LP u ovom trenutku najbitnija stabilnost države.

„Isto tako ćemo biti prvi koji ćemo tražiti smjenu Filipa Vujanovića ako nas razočara, kao u nekim ranijim prilikama, naročito u vezi pojedinih crnogorskih identitetskih pitanja, koja i nijesu u sklopu predsjedničkih ovlašćenja“, naveo je Popović.

On je podsjetio da je Glavni odbor LP većinom glasova donio Odluku da podrži predsjedničkog kandidata Demokratske partije socijalista.

Filip Vujanović

„Ali je sigurno da nikome od naših članova, glasača i simpatizera, zbog složenosti odnosa sa Vujanovićem, nećemo zamjeriti ako na izborima budu politički neutralni“, rekao je Popović.

Galerija

Bonus video: