LP na državnom nivou zamrzava koaliciju sa DPS-om

Odluka će biti na snazi do redovne izborne konferencije koja će se održati 14. septembra u Podgorici i na kojoj će se birati novo rukovodstvo
113 pregleda 45 komentar(a)
Ažurirano: 22.06.2013. 19:01h

Glavni odbor Liberalne partije potvrdio je raniju odluku da se na državnom nivou zamrzne koalicija sa Demokratskom partijom socijalista (DPS).

Predsjednik te partije Andrija Popović kazao je na pres konferenciji da će odluka biti na snazi do redovne izborne konferencije koja će se održati 14. septembra u Podgorici i na kojoj će se birati novo rukovodstvo.

Popović je kazao da je GO LP bio je podijeljen oko odluke o zamrzavanju koalicije, a da je na dnevnom redu bio čak i radikalniji predlog da se definitivno raskine koalicija, ali on nije dobio potrebnu podršku.

Liberalna partija je 2. maja objavila da privremeno zamrzava koaliciju sa najjačom parlamentarnom strankom zbog neispunjenog koalicionog sporazuma.

Popović je kazao da na sjednici u kojoj je pored GO učestvovao i Savjet LP nije bilo riječi o koalicijama u Podgorici i Nikšiću, i da će koalicije na lokalnom nivou i dalje funkcionisati.

TV Vijesti, Ana Manojlović

Galerija

Bonus video: