LP: Prošlost preporučuje SNP za titulu protivnika države, reda i dijaloga

"Nedodirljivih ne smije biti a pravda je uvijek dostižna u Crnoj Gori, iako vjerovatno postoje i oni koji bi Crnu Goru zauvijek zadržali u prošlosti i u mraku"
1303 pregleda 4 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Liberalna partija
Ilustracija, Foto: Liberalna partija

Liberalna partija (LP) u svom saopštenju povodom afere "Atlas" nije nigdje pomenula Socijalističku narodnu partiju (SNP) već pozvala institucije da profesionalno rade svoj posao, a partije da ne politizuju svaku radnju tužilaštva i dozvole sistemu da funkcioniše bez pritiska što ne dozvoljavaju partije koje su često antidržavne i antisistemske i koje unose nemir među građane raznim neistinama o finansijskoj sigurnosti građana, saopšteno je danas iz LP.

Oni su reagovali na saopštenje SNP u kome je između ostalog postavljeno pitanje ko je dao za pravo LP da kvalifikuje ko je za, a ko protiv države.

"Očigledno je da se SNP sam prepoznao među takve a nama liberalima koji dobro pamtimo jasno je da ih i njihova prošlost preporučuje za titulu protivnika države, reda i dijaloga. Isto tako, nas liberale naša prošlost preporučuje da svima otvoreno kažemo istinu jer smo časni svjedoci svakog vremena. I onog vremena sedmog bataljona i vremena provokacije građanskog rata i okretanja cijevi topova na Cetinje i Podgoricu i 21. maja 2006.", navodi se u saopštenju LP

LP je dodala da ne želi da kvalifikuje bilo koga i raduje ih ako je SNP ostavio za sobom takvu prošlost i pokušava da se opredijeli za građansku politiku i za Crnu Goru.

"Mi ćemo ih podržati u tome, ali ne treba da se zavaravaju da mogu LP da prebacuju bilo šta i da mi išta zaboravljamo, a posebno ko je čija ekspozitura i iz kojih centara se tradicionalno rukovodi mnogim opozicionim partijama", kazali su iz LP.

Oni su naveli i da nikada nijesu mijenjali svoj kurs koji je za slobodnu i nezavisnu Crnu Goru koja će biti država vladavine prava i pravna država u kojoj su svi ljudi jednaki pred zakonom i pred drugima.

"Nedodirljivih ne smije biti a pravda je uvijek dostižna u Crnoj Gori, iako vjerovatno postoje i oni koji bi Crnu Goru zauvijek zadržali u prošlosti i u mraku", zaključuje se u saopštenju LP.

Bonus video: