LP: Šovinističke poruke iz Beograda dio projekta destabilizacije Crne Gore

Iz Liberalne partije poručuju da se svaki građanin mora aktivno pridružiti odbrani mira i slobode multikulturalne i građanske države
2649 pregleda 16 komentar(a)
Liberalna partija
Liberalna partija

Šovinističke poruke koje stalno stižu iz Beograda i potpiruju mržnju prema Crnoj Gori jasno je da su dio projekta destabilizacije Crne Gore i hibridnog rata protiv njenog naroda, saopšteno je iz Liberalne partije.

"Još jedna u nizu izjava srpskih ministara koja na skandalozan način ogoljava suštinu velikosrpske propagande protiv Crne Gore i njenog naroda jeste i izjava ministra Lončara. Ministar u Vladi Srbije izjavio je da nastoji da u ministarstvu i u zdravstvu uopšte ne bude Crnogoraca ili ih bude što manje. Šovinističke poruke koje stalno stižu iz Beograda i potpiruju mržnju prema Crnoj Gori jasno je da su dio projekta destabilizacije Crne Gore i hibridnog rata protiv njenog naroda. Ministar, najviši funkcioner srpske države tvrdi da se u Crnoj Gori „desio narod“ aludirajući na rušilačku revoluciju 1989. godine, i direktno se miješa u crnogorske poslove pokazujući netrpeljivost prema Crnoj Gori. Jedina Crna Gora kakvu oni mogu da podnesu jeste kada je ona njihov poslušnik i poligon za njihove nacionalističke igrarije i kusur za potkusurivanje", navodi se u saopštenju LP.

Iz te partije poručuju da se svaki građanin mora aktivno pridružiti odbrani mira i slobode multikulturalne i građanske države.

"Država Crna Gora uspješno se odupire ovakvoj lažnoj propagandi koja sve više gubi strpljenje i pokazuje svoje pravo lice, kako u Beogradu, tako i među njihovim ispostavama u Crnoj Gori. Zato država mora još snažnije nastaviti takav posao, a svaki građanin mora se aktivno pridružiti odbrani mira i slobode multikulturalne i građanske države i odbacivanjem poplave lažnih vijesti, smutnje, dezinformacija i potpirivanja mržnje i huškanja građana jednih na druge. Građanima smo dužni da saopštimo istinu i da konačno i neznavenima i neupućenima bude jasno ko zapravo ugrožava mir svakog građanina i stabilnost Crne Gore kao države", zaključuju u Liberalnoj partiji.

Bonus video: