LP: Učešće u vladajućoj većini od nemjerljivog značaja

GO je zaključio i da nadležni sudski i tužilački organi moraju istrajati do kraja u istrazi povodom sumnje za pokušaj izvršenja državnog udara na dan izbora u Crnoj Gori
16 komentar(a)
Liberalna partija logo, Foto: Liberalna partija
Liberalna partija logo, Foto: Liberalna partija
Ažurirano: 17.12.2016. 17:49h

Učešće Liberalne partije (LP) u procesu donošenja odluka i vladajućoj većini, od nemjerljivog je značaja, posebno u dijelu dalje demokratizacije i usvajanja evropskih standarda i vrijednosti, ocijenjeno je na sjednici Glavnog odobra (GO) te stranke.

Kako je saopšteno nakon sjednice, GO je potvrdio, većinom glasova, odluku Predsjedništva o Sporazumu o zajedničkom političkom djelovanju koalicije Demokratske partije socijalista (DPS), Socijaldemokrata, Bošnjačke stranke, Hrvatske građanske inicijative, Albanci odlučno i LP.

„Glavni odbor potvrdio je večeras i Aneks sporazuma LP sa Demokratskom partijom socijalista. Ovu odluku Predsjedništvo je usvojilo ranije, na hitnoj sjednici održanoj 27. novembra“, kaže se u saopštenju.

Navodi se da je GO analizirao političku situaciju u Crnoj Gori nakon održanih izbora, kao i poziciju LP.

Na sjednici je potvrđeno da LP uživa punu podršku međunarodne zajednice, ALDE saveza evropskih liberala iz Brisela i Liberalne internacionale, za svoje političko djelovanje i za rad poslanika u Skupštini Crne Gore.

„Posebno u dijelu dalje demokratizacije i usvajanja evropskih standarda i vrijednosti, u čemu je od nemjerljivog značaja učešće LP u procesu donošenja odluka i vladajućoj većini“, kaže se u saopštenju.

GO je zaključio i da nadležni sudski i tužilački organi moraju istrajati do kraja u istrazi povodom sumnje za pokušaj izvršenja državnog udara na dan izbora u Crnoj Gori.

„Neophodno je da se ovaj proces izvede do kraja i utvrde istinite činjenice i jasna odgovornost svih aktera ukoliko je ima“, ocijenjeno je na sjednici.

Pozdravljen je i proces ratifikacije protokola o pristupanju Crne Gore NATO-u, „koji je usvojio najveći broj država članica ovog saveza, pa je ovaj proces doveden u samu završnicu, a Crna Gora je faktički članica NATO saveza, što će se u narednim mjesecima i potvrditi“.

„Ovo je od nemjerljivog značaja za zaokruživanje stabilnosti i suvereniteta Crne Gore“, dodaje se u saopštenju.

Bonus video: