LP: Vanredni parlamentarni izbori su jedini izlaz

On smatra da se vlast u Crnoj Gori pred svim krupnim problemima povlači, umjesto da im ide u susret
0 komentar(a)
Andrija Popović, Foto: Arhiva Vijesti
Andrija Popović, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 08.09.2011. 13:52h

Vanredni parlamentarni izbori su jedini izlaz iz situacije u kojoj je čitav sistem okrenut na glavu i u njemu bukvalno ništa ne funkcioniše kako treba, ocijenio je predsjednik Liberalne partije Andrija Popović.

On smatra da se vlast u Crnoj Gori pred svim krupnim problemima povlači, umjesto da im ide u susret.

„Kakva je perspektiva života u Crnoj Gori, kada se sve krupne odluke koje državni vrh donosi, donose svjesno praveći kompromise sa svojim slabostima, puštajući da njima dominiraju kukavičluk i nemoć umjesto državničke mudrosti i hrabrosti“, naveo je Popović u saopštenju dostavljenom „Vijestima“.

Vlast u Crnoj Gori se pred svim krupnim problemima povlači

Vođena na ovaj način, Crna Gora je, rekao je lider LP, nesposobna da se preobrazi i sa svojim evropskim susjedima takmiči u optimizmu i napretku: „Režim je građane/ke zatvorio da tavore i uzdišu u bezizlazu“.

Zamka vlasti

Osvrćući se na „čitavu lakrdiju oko imena jezika“ Popović smatra da je to zamka vlasti kojom želi da skrene pažnju sa problema. Podsjetio je da je Ustavom iz 1992. godine definisano da je u službenoj upotrebi srpski jezik.

Osvrćući se na „čitavu lakrdiju oko imena jezika“ Popović smatra da je to zamka vlasti kojom želi da skrene pažnju sa problema

„Tada nikome od nas suverenista, koji su poslije sloma dotadašnje države 1991. shvatili da nam jedina domovina može biti samo Crna Gora, nije padalo napamet da imenom jezika ucjenjujemo i politički zloupotrebljavamo djecu“, istakao je Popović i napomenuo da je suverenista tada procentualno bilo koliko i danas onih koji misle da se ponovo može povratiti, kako kažu „razbijeni srpski prostor kome pripada Crna Gora“.

Isto tako, sadašnji Ustav Crne Gore, usvojen 2007. kaže da je službeni jezik crnogorski.

„Postavlja se pitanje koji će biti sljedeći zahtjev „opozicije Crnoj Gori“, preimenovanje imena naše države ili možda novi referendum o državno pravnom statusu“, naveo je Popović.

Bonus video: