Luksemburg najavio podršku za otvaranje Poglavlja 8

Predsjednik parlamenta i Aselborn su razgovarali o prilikama u Crnoj Gori, regionu i evropskim institucijama
550 pregleda 4 komentar(a)
Brajović i Aselborn, Foto: Skupština Crne Gore
Brajović i Aselborn, Foto: Skupština Crne Gore

Luksemburg će bez odlaganja dati saglasnost da Crna Gora otvori preostalo pregovaračko poglavlje 8, koje se odnosi na oblast konkurencije, najavio je ministar vanjskih poslova te zemlje, Žan Aselborn, na sastanku sa predsjednikom Skupštine Crne Gore, Ivanom Brajovićem.

Kako je saopšteno iz Brajovićevog kabineta, predsjednik parlamenta i Aselborn su razgovarali o prilikama u Crnoj Gori, regionu i evropskim institucijama, istakavši značajnim što većinu novog sastava Evropskog parlamenta čine promoteri koncepta Evropske unije.

Na sastanku sa predsjednikom i generalnim sekretarom PS OEBS Džordžom Ceretelijem i Robertom Montelom, dodaje se, istaknuta je posvećenost i aktivan odnos Skupštine Crne Gore u ovoj organizaciji, kao i da se sa pažnjom prate reformski procesi u našoj zemlji.

"Sa specijalnim predstavnikom PS OEBS-a za Jugoistočnu Evropu Markom Pritčardom bilo je riječi o tome da PS OEBS veoma cijeni što je Crna Gora uložila dosta kapaciteta u pružanje podrške regionalnoj stabilnosti, što se od naše zemlje očekuje i u budućnosti. Predsjednik Brajović se sreo i sa Doris Barnet, predsjednicom Grupe socijalista i kandidatkinjom sa predsjednicu PS OEBS", navodi se u saopštenju..

Brajović je predstavnike crnogorske dijaspore u Luksemburgu upoznao sa aktuelnostima u matičnoj državi, a bilo je riječi i o konkretnim pitanjima bolje povezanosti iseljenika koji žive u Luksemburgu sa gradovima u Crnoj Gori iz kojih potiču.

Predsjednik Skupštine je rekao da svi zvaničnici Luksemburga akcentuju dobru integrisanost crnogorske dijaspore, koja je procentualno značajno zastupljena u strukturi stanovništva ove države Beneluksa.

Bonus video: