Lukšić i Tadić za bolju saradnju oko auto puta

Lukšić i Cvetković su razgovarali o mogućnostima za unapređenje ekonomske saradnje sa fokusom na saobraćajano i infrastrukturno povezivanje Srbije i Crne Gore.
0 komentar(a)
Ažurirano: 20.01.2011. 18:22h

Premijer Igor Lukšić razgovarao je u Beogradu sa predsjednikom Srbije i Vlade Borisom Tadićem i Mirkom Cvetkovićem o unapređenju bilateralnih odnosa, ekonomske saradnje i infrastrukturne povezanosti, saopšteno je iz njegovog kabineta.

Premijer je otišao u privatnu posjetu Beogradu, ali je imao neformalne susrete sa dvojicom državnika.

“Lukšić i Cvetković su razgovarali o spoljnopolitičkim prioritetima obje države, kao i o nadolazećim obavezama iz procesa evropskih integracija. Konstatovano je da obje zemlje na putu ka EU moraju raditi na jačanju regionalne saradnje, koja je preduslov napretka svih država zapadnog Balkana“, piše u saopštenju.

Premijeri su ocijenili da su tradicionalne, istorijske i kulturne veze Crne Gore i Srbije dodatan podsticaj ovom procesu. Na sastanku je konstatovan značaj realizacije aktivnosti koje proizilaze iz Sporazuma o izručenju između dvije države i apostrofiran nivo saradnje koji je postignut u prethodnom periodu.

Lukšić i Cvetković su razgovarali o mogućnostima za unapređenje ekonomske saradnje sa fokusom na saobraćajano i infrastrukturno povezivanje Srbije i Crne Gore.

„Na sastanku sa Tadićem dogovorene su aktivnosti u cilju bolje koordinacije infrastrukturnih projekata, prije svega, auto-puta, kao i apostrofiran značaj produbljivanja dalje ekonomske saradnje“, piše u saopštenju.

Iz Vlade nije saopšten primarni razlog Lukšićevog odlaska u Beograd.

Bonus video: