Lukšić na poklon dobio i rog pustinjske divokoze

Crnogorski premijer od prvog potpredsjednika Vlade Azerbejdžana Jaguba Ejubovna na poklon dobio tepih “Shakhnazarli”
56 pregleda 16 komentar(a)
Ažurirano: 24.07.2012. 11:59h

Premijer Igor Lukšić dobio je na poklon od Jevrejske zajednice u Crnoj Gori rog pustinjske divokoze, objavljeno je na sajtu Komisije za sprečavanje sukoba interesa.

Navodi se i da je crnogorski premijer od prvog potpredsjednika Vlade Azerbejdžana Jaguba Ejubovna na poklon dobio tepih “Shakhnazarli” dimenzija metar sa metar i po, dok ga je ambasador te zemlje Edgar Humbat Oglu Hasanov darovao kravatom i setom koji čine novčanik, hemijska olovka i manžetna.

Ministar ekonomskog razvoja Azerbejdžana Šahin Mustafijev poklonio je premijeru ručno rađeni srebrni set za kafu, dok ga je predsjednik i vlasnik turske kompanije “Saran holding” darivao setom za kafu “anatoli” i kolekcijom “nasljeđe”. Lukšić je od kontraadmirala američke mornarice Majkla Manazira dobio stoni sat “Howard Miller”.

Roćen dobio više poklona

Znatno veći broj poklona dobio je bivši ministar vanjskih poslova i evropskih integracija Milan Roćen, koji je, između ostalog, na poklon od kolega iz kosovskog ministarstva dobio mali tepih iz Dečana.

Kolege iz Gruzije su ga darivale vinom, predstavnici turskog ministarstva inostranih poslova monografijom o Istanbulu, dok mu je počasni konzul Libana u Crnoj Gori Marva Paul Kebe poklonio knjigu “Prophet” (Prorok), libanskog filozofa Kahlila Gibrana. Bivši šef crnogorske diplomatije od Parlamentarnog odbora za stabilizaciju i pridruživanje dobio je na dar porcelansku pepeljaru.

Roćena su, između ostalog, darivali slikom Rige, kravatom, vinom “tokaj” i knjigama o mađarskom kulturnom nasljeđu, istoriji poljske diplomatije, CD-om sa novogodišnjeg bečkog koncerta, dugmadima za košulju, te monografijom “Diplomatija Kine – 2010”.

Roćena su, između ostalog, darivali slikom Rige, kravatom, vinom “tokaj” i knjigama o mađarskom kulturnom nasljeđu...

Generalni direktor Direktorata EK za obrazovanje i kulturu Jan Truščinski darivao bišeg šefa crnogorske diplomatije CD-om sa dodjele nagrada evropske kulturne baštine. Predsjednik Kipra Demetris Kristofijas Roćena je darivao uramljenom slikom masline.

Srebrnu muštiklu i monografiju o Albaniji, Roćen je dobio od albanskog kolege Edmonda Hadžinastoa, dok mu je počasni konzul Crne Gore u Jordanu Ibrahim Naouri poklonio novčanik, olovku i sat marke “Jean Louis Scherrer”.

Galerija

Bonus video: