Lukšić osudio napad na ekipu Vijesti i pohvalio reakciju policije

„Današnji napad na novinarsku ekipu TV i dnevnika Vijesti u Nikšiću je za svaku osudu, i prije svega nije dostojan vremena u kome živimo“, kazao je Lukšić
0 komentar(a)
Ivan Brajović, Lukšić, Foto: Savo Prelević
Ivan Brajović, Lukšić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 18.11.2011. 15:02h

Premijer Igor Lukšić osudio je napad na novinarsku ekipu Televizije (TV) i dnevnika Vijesti i pohvalio, kako je naveo, pravovremenu reakciju nikšićke policije.

Novinari Televizije i dnevnika Vijesti, Darko Bulatović, Aleksandar Marojević i Ivan Petrušić, napadnuti su danas fizički u nikšićkom mjestu Humci, prilikom snimanja tog mjesta.

„Današnji napad na novinarsku ekipu TV i dnevnika Vijesti u Nikšiću je za svaku osudu, i prije svega nije dostojan vremena u kome živimo“, kazao je Lukšić.

On je pozdravio akciju nikšićke policije koja je pravovremeno reagovala.

„I na taj način potvrdila opredjeljenost Vlade da uvijek i u svakoj situaciji stane u zaštitu medijskih poslenika, bez ikakvih prikrivenih interesa, poštujući slobodu novinarske profesije“, rekao je Lukšić.

Insistiraju na otkrivanju napadača

Ministar unutrašnjih poslova Ivan Brajović je kazao da policija mora pokloniti punu pažnju zaštiti građana.

“Naravno da je najosjetljivija pozicija medijskih poslenika. Moramo insistirati na otkrivanju napadača na imovinu Vijesti. Odgovorno radimo posao i jutrošnja akcija koja je brzo realizovana pokazuje to”, rekao je Brajović novinarima u Danilovgradu.

Direktor Uprave policije Veselin Veljović je rekao da je slobodea medija u svakoj modernoj državi značana vrijednost,kojoj, kako je ocijenio, treba težiti.

“Insistiraću kod mojih saradnika ne samo na tom događaju već i na svim budućim da se identifukuju izvršioci. . Kao nadležni starješina preduzuću sve mjere da moji saradnici realuizuju njihove obaveze”, rekao je Veljović.

Bonus video: