Lukšić poveo svoj kadar iz Vlade u Ministarstvo vanjskih poslova

Na jučerašnjoj sjednici Vlade Petričević je predložena za vršioca dužnosti direktora Generalnog direktorata za koordinaciju programa pomoći EU u MVPEI
192 pregleda 9 komentar(a)
Ažurirano: 28.12.2012. 14:52h

Šef diplomatije Igor Lukšić je i odlaskom iz Vlade u Ministarstvo vanjskih poslova i evropskih integracija (MVPEI) sa sobom povukao nekadašnjeg savjetnika za unapređenje poslovnog ambijenta Predraga Stamatovića i bivšu savjetnicu za međunarodnu ekonomsku saradnju i strukturne reforme Ivanu Petričević.

Na jučerašnjoj sjednici Vlade Petričević je predložena za vršioca dužnosti direktora Generalnog direktorata za koordinaciju programa pomoći EU u MVPEI, dok je Stamatović predložen za v.d. generalnog sekretara ovog resora.

Za v.d. generalnog direktora Generalnog direktorata za evropske integracije u Lukšićevom Ministarstvu predložena je Snežana Radović, a za v.d. generalnog direktora Generalnog direktorata za NATO i politiku bezbjednosti Dubravka Lalović.

Za isti resor Vlada je za v.d. generalnog direktora Generalnog direktorata za bilateralne poslove predložila Željka Perovića, za v.d. generalnog direktora Generalnog direktorata za konzularne poslove i dijasporu Branislava Karadžića, a za v.d. državnog sekretara za politička pitanja Vladimira Radulovića.

Vlada je juče donijela rješenje i rješenje o imenovanju Komisije za stambena pitanja kojom će ponovo predsjedavati ministar prosvjete Slavoljub Stijepović

Članovi Vladi su juče predložili i da se na lični zahtjev razriješe dužnosti pomoćnici ministra za evropske integracije Aleksandar Drljević i Ratka Sekulović, kao i pomoćnica ministra zdravlja Jadranka Lakićević.

Predloženo je i da ambasadorka Crne Gore u Austriji i pri OEBS-u bude Slavica Milačić, koja bi tu funkciju obavljala i na nerezidentnoj osnovi za Slovačku.

Zbog isteka mandata opozvani su Branko Milić, generalni konzul u Generalnom konzulatu Crne Gore u Njujorku, ambasadorka Crne Gore u Kini Ljiljana Tošković, koju na toj funkciji mijenja Branko Perović, kao i ambasador u Mađarskoj Vanja Brajilo koga je zamijenio Mirsad Bibović. Opozvan je i ambasador Crne Gore u Sloveniji Ranko Milović, kojeg je u Ljubljani zamijenio Ivan Milić.

Roćen i zvanično savjetuje Đukanovića

Bivši šef diplomatije i član Predsjedništva DPS Milan Roćen imenovan je na sjednici Vlade za glavnog političkog savjetnika predsjednika Vlade Mila Đukanovića. Roćen je iznenada podnio ostavku na funkciju ministra vanjskih poslova u julu, nakon čega je bio zadužen za spoljnu politku u Predsjedništvu DPS-a.

Đukanovićev kabinet pored Roćena, čine i Nebojša Kaluđerović - savjetnik za spoljne poslove, dok je Aleksandar Tičić savjetnik za preduzetništvo i strana ulaganja. Istoričar Živko Andrijašević je savjetnik Đukanovića za nacionalnu politiku, a Andrijana Vukotić za odnose sa javnošću.

Srđan Spaić je savjetnik za pravna pitanja. Rajko Kovačević je šef kabineta predsjednika Vlade, a savjetnici premijera su i Milorad Katnić i Ranko Milović.

Stijepović opet odlučuje o stanovima

Vlada je juče donijela rješenje i rješenje o imenovanju Komisije za stambena pitanja kojom će ponovo predsjedavati ministar prosvjete Slavoljub Stijepović.

Za članove komisije Vlada je imenovala ministra zdravlja Miodraga Radunovića, ministra za ljudska i manjinska prava Suada Numanovića i ministra saobraćaja i pomorstva Ivana Brajovića.

Galerija

Bonus video: