Lukšić prećutao da je bio u Maroku o Amanovom trošku

Vlada je, tek pošto su novinari TV "Vijesti" pitali, saopštila da je Lukšić bio u Maroku, i to na račun jednog od najvećih investitora u Crnoj Gori, Aman rizortsa
94 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 23.01.2012. 21:50h

"Kritike javnosti su opravdane", otkucao je večeras premijer Igor Lukšić na svom mobilnom telefonu i poslao na Fejsbuk.

To su prve riječi kojim je Lukšić pokušao da opravda putovanje u Maroko, gdje je dva januarska dana boravio o trošku Aman rizortsa, a da građani o tome nijesu imali pojma.

"Sasvim je razumljivo da posjeta Aman resortsu u Maroku može probuditi sumnju javnosti, posebno ako se desi propust da se takva posjeta ne objavi”, napisao je Lukšić.

Nadam se da javnost razumije

Lukšić je FB profilu iskoristio priliku da kaže kako su svojevremeno i crnogorski novinari bili gosti Aman rizortsa

Vlada je, tek pošto su novinari TV "Vijesti" pitali, odgovorila da je posjeta bila radna, i to na račun jednog od najvećih investitora u Crnoj Gori.

Aman rizorts je zakupac ostrva Sveti Stefan, a skoro je bio u žiži interesovanja javnosti jer nije na vrijeme izmirivao obaveze prema Budvanskoj rivijeri.

"Razlog moje posjete je što je to jedna od najvažnijih investicija svjetski poznatog lanca koji je kompliment svakoj zemlji u kojoj su prisutni, što sam imao na putu priliku i da vidim. Dodatno, takva investicija ima veliki direktni i još više indirektni efekat na ekonomiju. U Crnoj Gori angažuje 300-400 zaposlenih, a indirektno i više. Jedini način da se protiv krize borimo jeste da ih podržimo i stimulišemo dolazak novih. Više puta sam rekao da su upravo investicije, gotovo jedini način da popravimo i ojačamo krvnu sliku crnogorske ekonomije. Nadam se da javnost to razumije pravilno", napisao je Lukšić.

Iz MANS-a kažu da putovanje Lukšića i ministara nije protiv zakona, ali je protiv morala
FB profilu

Reformski moral i praznična greška

Prve kritike Lukšićevog tajnog puta o trošku zakupca Svetog Stefana, stigle su iz nevladinog sektora.

"Nismo očekivali takvo postupanje i ponašanje od nekoga ko želi da bude reformator ", rekao je Milan Radović iz Građanske alijanse, komentarišući Lukšićev put u Maroko.

Aman rizorts u Maroku ima super ekskluzivni hotelski kompleks "Amanjena"

"Imajući u vidu da su posjeti prethodili i slijedili je praznici, došlo je do greške u komunikaciji u Birou...zbog čega je ta najava izostala", rekla je Televiziji "Vijesti" šef Biroa Olivera Đukanović.

Iz MANS-a kažu da putovanje Lukšića i ministara nije protiv zakona, ali je protiv morala.

"Postoji nešto što se zove moral i etika valjda bi premijer kao prvi koji nosi reformu u ovoj državi trebalo da ima makar osnovno poznavanje tih pojmova", rekao je Vuk Maraš iz MANS-a.

Aman rizorts u Maroku ima super ekskluzivni hotelski kompleks "Amanjena".

Galerija

Bonus video: