Lukšića ne zanima tehnička vlada

Vuković: Što bi se drugo očekivalo od PzP-a i stranaka koje su oduvijek pokušavale, makar i onim sirovim sredstvima, da preotmu vlast, a nijesu uspjeli
54 pregleda 0 komentar(a)
Mandić, Danilović, Medojević, Foto: Savo Prelević
Mandić, Danilović, Medojević, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 28.03.2012. 07:01h

Poziv lidera Pokreta za promjene (PzP) Nebojše Medojevića da premijer Igor Lukšić otvori široke konsultacije sa liderima opozicije o problemima u Crnoj Gori, nakon čega bi formirao tehničku vladu, iz kabineta premijera Igora Lukšića juče nijesu htjeli da komentarišu, dok u DPS-u to doživljavaju kao “urlik onoga koji je izgubio živce jer mu je teška stolica opozicionara”.

Medojević je na konferenciji prije dva dana istakao da je vrijeme za konsultacije oko formiranja vlade nacionalnog spasa, kako bi se vidjelo da li kod čelnih ljudi DPS-a i SDP-a postoji minimum patriotizma.

“Što bi se drugo očekivalo od PzP-a i stranaka koje su oduvijek pokušavale, makar i onim sirovim sredstvima, da preotmu vlast, a nijesu uspjeli. Ne zato što ih neko mrzi, već jednostavno zato što oni apsolutno nijesu imali program”, rekao je Miodrag Vuković (DPS).

“Kao ono kad Crnogorac Crnogorcu kaže: 'Jesi li čuo da je pivo 20 centi'. Ovaj kaže: 'Đe', a on mu odgovara: 'Niđe, ali moraš da priznaš da je jeftino'. Tako je i kod njega”, ocijenio je Vuković

“Kao ono kad Crnogorac Crnogorcu kaže: 'Jesi li čuo da je pivo 20 centi'. Ovaj kaže: 'Đe', a on mu odgovara: 'Niđe, ali moraš da priznaš da je jeftino'. Tako je i kod njega”, ocijenio je Vuković.

Napominjući da i Evropa kaže da je Crna Gora šampion u evropskim integracijama, Vukovića čudi poziv Medojevića upućen premijeru Lukšiću da podnese ostavku.

“On poziva predsjednika Vlade koji dobija pohvale i ocjene da je ovo najbolja Vlada na Balkanu po učincima koji su mjerljivi za EU, da bi on i njegovi došli na vlast i spasili Crnu Goru. Ono što priča da će on za mjesec dana sa svojim ljudima uraditi za Crnu Goru je priča za malu djecu. Kad bi to bilo tako njega bi zvali za premijera Grčke ili Španije”, kazao je Vuković.

Bonus video: