Mandić: Do "Kristala" sam došao pješke, policija pretukla ljude u kafani

Mandić nije želio da kaže koje su to diplomate ali je istakao “kako postoji snažan upliv pojedinih centara međunarodne zajednice i da se otvoreno miješaju u unutrašnje stvari Crne Gore.”
158 pregleda 0 komentar(a)
Andrija Mandić, Foto: Filip Roganović
Andrija Mandić, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 31.01.2016. 19:59h

DF neće prisustvati sjutrašnjem sastanku šefova partija u Skupštini jer ne žele da, kako je saopštio jedan od lidera Andrija Mandić, daju legitimitet političkoj korupciji.

Gostujući u emisiji “Živa istina”, Mandić tvrdi da je prije sastanka lidera Demosa, URA-e i SDP-a, Ranko Krivokapić bio na sastanku sa, kako je kazao, važnim diplomatama.

“Mislimo da druge stranke koje su bile svjedoci onoga što se desilo u Skupštini, ponovo sjedajući za isti sto sa akterima političke korupcije koju smo vidjeli u srijedu veče, da im daju neku vrstu legitimiteta nečemu što nije bilo pošteno ni moralno. Oni koji pripadaju opoziciji, sjedajući za isti sto, šalju pogrešnu poruku onima koji su vjerovali da se tim putem može doći do prelazne Vlade”, objašnjava Mandić.

Front nije pozvan na sastanak Demosa, SDP i URA-e koji je održan u petak. Mandić tvrdi da je prije tog sastanka “u blizini njihove stranke, u jednom kafiću, održan jedan zanimljiv sastanak važnih diplomata sa predsjednikom Parlamenta.”

Mandić nije želio da kaže koje su to diplomate ali je istakao “kako postoji snažan upliv pojedinih centara međunarodne zajednice i da se otvoreno miješaju u unutrašnje stvari Crne Gore.”

“Prethodnih dana i mjeseci, čak i neke ljude koji su učestvovali na protestima DF-a a pripadali su drugim strankama, posjetili su iz jedne ambasade da im kažu kako nisu srećni što su ih vidjeli na tim protestima”, saopštio je Mandić.

“Ovdje u Crnoj Gori, koja je po priči onih koji brane državni interes, od 2006. nezavisna, mnogo zavise od raznih ambasada”, dodao je Mandić.

Mandić je objasnio i kako se našao u kafani "Kristal" nakon što su izbili neredi 24. oktobra. On je kazao da je preko Skalina, pored Trgovinske škole stigao na Pobrežje i ušao u kafanu dok je čekao da po njega dođe vozilo. Mandić tvrdi da je policija uletjela u kafić i da je pretukla ljude koji su tu sjedjeli kada je on uhapšen.

Naveo je i da u redarskoj službi Demokratskog fronta ima nekadašnjih pripadnika Sedmog bataljona.

Bonus video: