Mandić: DPS da odustane od terora i politike straha

Mandić je upozorio DPS da se ne igraju vatrom, jer to ne bi bilo dobro ni za koga
59 pregleda 248 komentar(a)
DF, Foto: Savo Prelević
DF, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 24.10.2016. 20:06h

Lider Nove i funkcioner Demokratskog fronta (DF), Andrija Mandić, ocijenio je da se Crna Gora nalazi u teškoj političkoj krizi, i pozvao Demokratsku partiju socijalista (DPS) da odustane od terora i politike straha. DPS je upozorio da se ne igraju vatrom, jer to, kako navodi, ne bi bilo dobro ni za koga, javlja RTCG.

DF je danas ispred parlamenta obilježio godišnjicu protesta koje je organizovao taj politički savez.

Mandić je rekao da DF i ukupna opozicija traže snažnu podršku za promjene koje su neophodne Crnoj Gori.

Upozorio je DPS da se ne igraju vatrom, jer to, po tvrdnjama Mandića, ne bi bilo dobro ni za koga i rekao da je uoči izbora više od 2.000 aktivista DF-a privođeno.

Mandić je rekao da je DF spreman da radi sa svima koji su spremni da grade bolju budućnost.

"Mi se nikoga ne bojimo, jer znamo da je Crna Gora sa nama, i to ona većina poštenih i čestitih ljudi. Neka odustanu od politike straha i terora. Pozivamo ih da shvate da se Crna Gora nalazi u teškoj političkoj krizi, da se danas neko može opasno poigrati vatrom, kako se igraju pojedinci koji se lažno predstavljaju kao parlamentarna većina u Crnoj Gori", rekao je Mandić.

Dodao je i da u DF žele mir, stabilnost, te odgovornu i ozbiljnu politiku.

Upozorio je da igranje sa vatrom ne bi bilo dobro ni za koga.

"Vjerujem da će svaki odgovorni pojedinac, da će svaki odgovorni političar razmisliti prije nego donese odluku koja se mora donijete narednih nekoliko dana, a to je gdje će biti buduća parlamentarna većina, gdje će biti Crna Gora kad se utvrde činjenice vezano za dešavanja od nedjelje kad smo kao DF i kao ujedinjena opozicija rekli da nakon direktnog prenosa tzv. državnog udara mi ne priznajemo rezultate izbora", istakao je Mandić.

Nakon obraćanja ispred parlamenta, DF je Tužilaštvu uputio 13 pitanja na koja, kako su rekli, očekuju odgovore.

Jedan od funkcionera DF-a, Marko Milačić, rekao je da je premijeru Milu Đukanoviću potrebno "permanentno kreiranje vanrednog stanja".

"Đukanović je shvatio da je to jedini način da zadrži vlast, jer nema uporište u narodu. Njemu ne trebaju sigurnost, stabilnost, stabilne institucije", kazao je Milačić.

Bonus video: