Mandić: Đukanović bi želio da porazi svetu ruku Jovana Krstitelja

Ta sveta ruka Jovana Krstitelja, koja se sada nalazi na Cetinju, ona vodi ove litije, ona krsti ponovo Crnu Goru, kao što je krstila i našeg Gospoda u rijeci Jordan
6091 pregleda 25 komentar(a)
Sa jednog sastanka, Foto: DF
Sa jednog sastanka, Foto: DF

Predsjednik Nove srpske demokratije i član predsjedništva DF-a, Andrija Mandić, bio je u više kućnih posjeta poslednjih dana na sjeveru Crne Gore, saopšteno je iz Demokratskog fronta.

"Cilj posjeta bio je da se sasluša niz predloga koje su željeli članovi NSD-a i DF-a iz tih krajeva da saopšte rukovodstvu DF-a uz predloge konkretnih akcija za obaranje sramnog Zakona uperenog protiv SPC", saopšteno je iz DF-a.

Dodaju da je Mandić istakao kako litije koje SPC organizuje i "sabornost koju na njima pokazuje naš narod predstavljaju pravo čudo, ali i kako to čudo nije nimalo slučajno."

"Ovaj otpor koji je pružen donošenju sramnog Zakona protiv SPC i litije koje se dešavaju pokazuju šta je suština naroda koji u Crnoj Gori živi. Božija volja je odredila da tri hrišćanske relikvije, od opšteg značaja za sve hrišćane na svijetu – Ruka Svetog Jovana Krstitelja, ikona Bogorodice Filermose i čestica Časnog Krsta, nisu slučajno doputovale i danas borave u Crnoj Gori. Kao što su nakon zauzimanja Malte od strane Napoleona, te svetinje završile u Rusiji, koja je nedugo potom bila napadnuta od njega i koja je na kraju uspjela da ga porazi, tako su i ove svetinje iz Rusije predate kralju Aleksandru Karađorđeviću, da bi u krajnjem završile u manastiru Ostrogu. Ta sveta ruka Jovana Krstitelja, koja se sada nalazi na Cetinju, ona vodi ove litije, ona krsti ponovo Crnu Goru, kao što je krstila i našeg Gospoda u rijeci Jordan. Tu ruku bi želio da porazi Milo Đukanović ali to nije pošlo za rukom velikom Napoleonu pa neće ni nekom lokalnom kriminalcu iz Crne Gore. To ovaj narod zna a ta ga ruka i Božija volja vode. Zato se uspravio, ustao i zato će pobijediti", rekao je Mandić.

Saopštneo je da će Mandić ovih dana nastaviti sa obilaskom našeg članstva širom Crne Gore.

Bonus video: