Mandić: Đukanović je opasniji kriminalac od Marovića

Funkcioner DF Predrag Bulatović odbacio je optužbe DPS da DF kao „eksponent stranih interesa, ugrožava Crnu Goru“
89 pregleda 192 komentar(a)
DF, Tivat, Foto: DF
DF, Tivat, Foto: DF
Ažurirano: 05.10.2016. 18:18h

Opozicija će imati apsolutnu većinu na izborima 16.oktobra nakon čega će biti formirana prva slobodna i demokratski izabrana Vlada u Crnoj Gori koju će predvoditi DF – poručili su čelnici tog saveza na tribini održanoj u Tivtu.

„Opozicija će 16.oktobra na izborima imati apsolutnu većinu. Prije nego što se završi brojanje glasova mi moramo da i danas uradimo ovo što je jedna obična prijateljska prozivka- da nam kolege iz opozicije daju čvrste garancije da će 16.uveče kada DF osvoji najveći broj glasova u Crnoj Gori, oni iste večeri biti zajedno sa nama, kako bi proglasili ubjedljivu pobjedu i da to urade bez ikakvih uslovljavanja, kao što ni mi nikoga ne uslovljavamo“, kazao je nosilac liste DF Andrija Mandić, dodajući da je jedini protivnik DF, „a trebalo bi da bude i ostatka opozicije“, DPS i Milo Đukanović.

„DF smatra da je on mnogo veći i opasniji kriminalac nego Svetozar Marović, koji je priznao da je šef kriminalne grupe što je državi nanijela štetu od preko 500 miliona eura. Vidite koliko je ta grupa bila opasna, a ona je mala kriminalna organizacija spram kriminalne organizacije na čijem je čelu Milo Đukanović“, poručio je Mandić dodajući da „kada jednom pođu u Spuž u čistiliste, svi se otud vrate kao bolji ljudi koji su priznali i pokajali se za svoja nedjela“.

Rekao je da DF mora privesti poznaniju prava sve kriminalce i izvršiti „svetu misiju“ vraćanja narodu Crne Gore svega što je od njega režim opljačkao.

„Ne pristajemo na ovo što se čuje da rade određeni predstavnici međunarodne zajednice, nudeći aboliciju ili amnestrirajući Đukanovića zato što im je bio saveznik 1999. u vrjeme bombardovanja SRJ. To je za nas neprihvatljivo i upozoravamo kolege iz opozicije da i oni u razgovorima sa predstavnicima međunarodne zajednice koji se snažno miješaju u unutrašnje stvari Crne Gore, odgovore na isti način kao što odgovara DF“, rekao je Mandić.

Ističući da sva istraživanja pokazuju da „opozicija ima mnogo više mandata od DPS“, lider PzP Nebojša Medojević je kazao da ih „brine to što je interes nekih zapadnih sila da Đukanović nastavi da vlada uz pomoć poslušnika iz opozicije“.

„Mi ne napadamo opoziciju, ali imamo pravo da znamo što će oni učiniti 16.uveče. DF javno kaže da će svaku opozicionu partiju pozvati u Vladu DF-a a u kojoj nema mjesta za DPS. Želimo da sva opozicija 16.objavi da se formirala prva slobodna demokratska Vlada u Crnoj Gori u skladu sa izbornim rezultatima i bez uslova", rekao je Medojević dodajući da DF neće dati imunitet Đukanoviću.

On je poručio funkcioneru Stejt Dipartmenta Hojt Brajan Jiu da se „mi ne dolazimo u Ameriku da vam postavljamo Vladu, pa nemoj ni ti da postavljaš Vladu maloj Crnoj Gori.“

Funkcioner DF Predrag Bulatović odbacio je optužbe DPS da DF kao „eksponent stranih interesa, ugrožava Crnu Goru“.

„Jedina istina je da DF ne sluša nikog bez narod Crne Gore. Nama ne može da naredi ni jedna zemlja, posebno se zna da SAD i zapadne sile ne mogu komandovati DF-u, ali ne mogu nam komandovati ni Rusija ni Srbija koje su nam mnogo bliže“, istakao je Bulatović optužujući SAD da „žele da vrše uticaj na slobodno izražavanje volje birača“ na izborima u Crnoj Gori.

On je pozvao ambasadu SAD da objavi transkript razgovora Hojt Jia i dijela opozicije, ili da to učine crnogorski opozicionari koji su se sreli sa američkim funkcionerom „da bi ušli u regularnu završnicu izbornog procesa u koji se niko neće miješati, jer će u tom slučaju slobodno izraženom voljom građana, DPS i Đukanović sigurno pasti“.

„Đukanović koji namjerno podgrijava atmosferu i dovodi je u ravan predreferendumske, zna da nema dovoljno glasača da pobijedi armiju „Mi ili On“ vojske. Ta armija naših aktivista već mjesec dana provjerava biraćki spisak i svi potencijalni dupli ili na drugi način sumnjivi birači su već evidentirani i na njih će naši predstavnici u biračkim odborima 16.oktobra obratiti posebnu pažnju“, kazao je Slaven Radunović.

Bonus video: