Mandić Markoviću: Oslobodite naše nevino utamničene članove i zaustavite montirane policijsko sudske procese

U ime poslaničkog Kluba Demokratskog fronta (DF) Andrija Mandić pitaće Markovića da li je uradio procjenu rizika po ukupnu bezbjednost zemlje zbog, kako se navodi u pitanju, terora koji crnogorska vlast vrši nad DF-om i sagledao sve poslednice koje mogu nastati zbog ovakvog vašeg brutalnog odnosa prema najjačem opozicionom subjektu
25 komentar(a)
Andrija Mandić, Foto: Savo Prelević
Andrija Mandić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 23.10.2017. 18:06h

Crnogorski premijer Duško Marković odgovaraće u srijedu na pitanja predstavnika poslaničkih klubova u crnogorskoj Skupštini.

Predsjednik poslaničkog kluba Demokratske partije socijalista Miodrag Radunović pitaće Markovića kakav je trenutni status realizacije više projekata u okviru integralnog projekta „Bjelasica i Komovi".

"Koje su aktivnosti na infrastrukturnom i saobracajnom opremanju tog prostora do sad realizovane, kolika su sredstva utrošena u ovoj godini, i kakvi su planovi za projekte i ulaganja u narednoj. Koliko će, fazno i nakon pune realizacije projekta, isti generisati novih radnih mjesta u turizmu, ugostiteljstvu i poljoprivredi", navodi se u pitanju Radunovića.

U ime poslaničkog Kluba Demokratskog fronta (DF) Andrija Mandić pitaće Markovića da li je uradio procjenu rizika po ukupnu bezbjednost zemlje zbog, kako se navodi u pitanju, terora koji crnogorska vlast vrši nad DF-om i sagledao sve poslednice koje mogu nastati zbog ovakvog vašeg brutalnog odnosa prema najjačem opozicionom subjektu.

"Pozivam vas kao glavnog naredbodavca u državnoj vlasti, da odmah oslobodite naše nevino utamničene članove i zaustavite sve montirane policijsko sudske procese koji se vode protiv političara DF-a i njihovih članova porodica", navodi se u pitanju Mandića.

U ime poslaničkog Kluba manjinskih stranaka Genci Nimanbegu pitaće Markovića koji je stav Vlade Crne Gore, u odnosu na ukupan poreski sistem u Crnoj Gori, da li je on održiv sa postojećim poreskim stopama ill se one mogu (moraju) povećati u sljedećim budžetskim godinama.

Nimanbegu će pitati Markivića postoje li bilo koja razmišljanja u Vladi ill Ministarstvu finansija da se dio prihoda koja se ostvaruju preko poreza - Poreza na dodatu vrijednost, akcize na gorivo, ustupe opštinama kako bi se one finansijski osnažile i omogučilo da mogu kvalitetnije da odgovore na potrebe građana.

"Kako komentarišete činjenicu da sve opštine zajedno u 2015. a i u 2016 godini su imale 147 milon eura i 145 milona eura, dok je državni budžet na nivou od 1.5 milijardi eura", kaže se u pitanju Nimanbegua.

U ime poslaničkog Kluba Socijaldemokrata Crne Gore i Liberalne partije Andrija Popović pitaće Markovića koje mjere će ,Vlada Crne Gore preduzeti da smanji javni dug, a da pritom to ne bude na teret gradanima kroz nove namete i zagušenje privrede, odnosno slobodne Inicijative.

"Kada će gradkani da osjete boljitak, povećanje plata i penzija, kod prilično dobrih ekonomskih pokazatelja i rekordnog prihoda od turizma, ako se zna da su unutrašnja dugovanja ogromna, posebno većine crnogorskih opština a nepokrivenost uvoza izvozom, takođe velika", navodi se u pitanju Popovića.

Bonus video: