Mandić: Nećemo mi da branimo ono što je DPS pokrao u ovih 20 godina

On je kazao da DPS želi da im Srbi budu „pretorijanska garda u odbrani Prve banke, Solane, Svetog Stefana, para pokradenih i iznesenih iz zemlje“
72 pregleda 31 komentar(a)
Nebojša Medojević, Andrija Mandić, Foto: Tufik Softić
Nebojša Medojević, Andrija Mandić, Foto: Tufik Softić
Ažurirano: 08.01.2014. 16:23h

Predsjednik Nove srpske demokratije i funkcioner Demokratskog fronta Andrija Mandić odbacio je bilo kakvu mogućnost da ta partija i politička grupacija odgovori pozitivno na poziv premijera srpskim strankama da uđu u Vladu.

On je na tradicionalnom božićnom koktelu koji je organizovao Opštinski odbor Nove srpske demokratije u Beranama, članstvu te partije poručio da to nije ishitren potez već da je bilo dosta godina za razmišljanje.

„Kada su pozvali Srbe u vlast, a pouzdano znam da su pozvali Novu srpsku demokratiju, nijesu imali namjeru da nam ponude ministarska mjesta, niti da ponude zapošljavanje nekoliko hiljada Srba. Imali su u glavi da im mi budemo vojska, da im branimo ono što su oni pokrali ovih dvadeset godina“ – rekao je Mandić.

On je kazao da DPS želi da im Srbi budu „pretorijanska garda u odbrani Prve banke, Solane, Svetog Stefana, para pokradenih i iznesenih iz zemlje“.

„Žele da unajme nekoga iz opozicije da brani ono što su oni opljačkali. Ne vole oni nas, nego znaju da je došla voda do poda. Ne vidim nokoga u Novoj srpskoj demokratiji, niti među onima koji su u vrijeme raskola DPS pošli za Momirom Bulatovićem, da bi pristao na to. Ne vidim ko bi danas prešao na stranu političkog mrtvaca“ – rekao je Mandić.

Medojević: Prezirem ih i mrzim politički

Takvu mogućnost odbacio je i lider Pokreta za promjene Nebojša Medojević.

„Prezirem ih i mrzim u političkom smislu. Nema saradnje sa onima koji su iz Crne Gore iznijeli šest milijardi eura. Dok čujete pjesmu sa Ljubinog groba, nema govora o učešću u vlasti sa mafijaškim DPS-om“ – poručio je Medojević.

Funkcioneri DF su izrazili optimizam u susret vanrednim lokalnim izborima u Beranama, „uprkos namjeri DPS da te izbore pokrade“.

„Vjerujemo da će Beranci otvoriti proces slobode u Crnoj Gori. Pobjeda u Beranama znači pobjedu u Podgorici, pobjedu u Pljevljima. Beranci treba da utru pobjednički put ostalima“ – kazao je Mandić.

Božićnom koktelu u Beranama prisustovao je veliki broj i drugih funkcionera i poslanika Demokratskog fronta, ali i predstavnici svih opozicionih partija iz ovog grada. Najavljeno je da će odluka o učešću na predstojećim lokalnim izborima biti saopštena u narednih nekoliko dana, i da se „intenzivno radi na pravljenju najšireg saveza koji će se su suprotstaviti DPS-u na tim izborima“.

Nema Kilibarde u Novoj

Mandić je i u Bijelom Polju poručio da ta stranka neće sarađivati sa DPS-om, čiji je lider Milo Đukanović nedavno pozvao srpske stranke u Crnoj Gori da uđu u vlast.

Mandić je na Božićnom koktelu Nove u Bijelom Polju rekao da nije moguće nikakvo zajedništvo Nove sa Đukanovićem i DPS-om.

"U Novoj srpskoj demokratiji nema Novaka Kilibarde i neka ne računaju da će bilo ko od nas koji smo osnivali Demokratski front praviti bilo kakvo zajedništvo sa Milom Đukanovićem i DPS-om.

Mi hoćemo da ih demokratski promijenimo, da ih smijenimo, da ih preselimo u opoziciju, a njihovim tajkunima da oduzmemo imovinu, što je najvažnije za građane Crne Gore, i da se ta imovina i opljačkani novac stavi na zadovoljenje potreba svih građana Crne Gore", kazao je Andrija Mandić.

Bonus video: