Mandić: Nećemo se pomjerati do ispunjenja naših zatjeva

"Obavijestili smo smo ih da ćemo se okupljati kao i svake večeri i da ova saobraćajnica i ovo "mjesto slobode" može jednostavno da se oslobodi tako što će prihvatiti naše zahtjeve", kazao je Mandić
97 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 03.10.2015. 21:15h

Lider Demokratskog fronta (DF) Andrija Mandić kazao je da su ministru unutrašnjih poslova Rašku Konjeviću i direktoru Uprave policije Slavku Stojanoviću rekli da neće mrdati sa mjesta protesta, i da su ih obavijestili da će krenuti u protestne šetnje u 15 drugih opština.

"Upozorili smo ih da ne koriste silu", rekao je Mandić okupljenima pred Skupštinom, "Obavijestili smo smo ih da ćemo se mi okupljati kao i svake večeri i da ova saobraćajnica i ovo mjesto slobode može jednostavno da se oslobodi tako što će prihvatiti naše zahtjeve. Ostavka Vlade i formiranje prelazne Vlade - to je jedini normalan i politički korektan put kojim treba da prođe ova zemlja."

"Oni su neko ko upravlja sa represivnim aparatom, ovo nijesu obični izbori, i ovo nijesu obični protesti. Ovo su protesti koji imaju za posljedicu uspostavljanje poštenih i fer izbora, i zato smo im rekli: Nećemo se pomjeriti do ispunjenja naših zahtjeva", poručio je Mandić..

Večeras u 22 sata istekla je dozvola koju je DF dobio za postavljanje bine i pratećih objekata na Bulevaru Svetog Petra Cetinjskog.

Organizatori protesta više puta su ponovili da se neće razići do ispunjenja njihovih zahtjeva - formiranja prelazne vlade koja bi omogućila organizovanje fer i demokratskih izbora.

Studentska organizacija OSA iz Nikšića podržala je večeras protest Demokratskog fronta.

Okupljenima su se večeras obratili predstavnici studenata i pripadnici Komunističke partije Crne Gore. Tokom govora, demonstranti su u više navrata skandirali "Lopovi, lopovi".

Lideri DF-a su prije sedam noći saopštili zahtjeve koji su upućeni predsjedniku Vlade Milu Đukanoviću, predsjedniku Skupštine Ranku Krivokapiću i poslanicima u crnogorskom parlamentu.

Galerija

Bonus video: