Mandić: Opozicija ima 41 mandat

On je saopštio da će Demokratski front inicirati sastanak sa svim opozicionim strankama
51 pregleda 0 komentar(a)
Andrija Mandić, Foto: Boris Pejović
Andrija Mandić, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 16.10.2016. 23:32h

LIder Demokratskog fronta Andrija Mandić kazao je da opozicija ima 41 mandat odnosno većinu u parlamentu, nakon 90% prebrojanih glasova.

On je kazao da izbori nijesu bili demokratski i fer.

"Izbori najavljeni kao slobodni su bili suprotnost. Policijska hunta je pojačala poruku premijera. Danas je izvedena akcija čiji su glavni vinovnici politički partneri vlasti", rekao je Mandić.

"Vlada takozvanog izbornog povjerenja nije obezbijedila slobodne izbore", rekao je Mandić.

On je saopštio da će Demokratski front inicirati sastanak sa svim opozicionim strankama.

"Da pođemo od bijelog papira i da ideja bude prelazna vlada do prvih slobodnih izbora. Bilo bi odgovorno da manjine budu dio prelazne vlade", poručio je Mandić.

Funkcioner DF-a, Nebojša Medojević, kazao je da je rezultat izbora posljedica nedemokratske atmosfere i činjenice da vlada izbornog povjerenja nije uspjela da obezbijedi elementarne uslove za fer i demokratske izbore.

“Jasno je da izbori nijesu fer i demokratski i da se rezultati ne mogu predstaviti kao fer i demokratski”, ocijenio je Medojević

Kako je dodao, sada je najveća odgovornost na opozicionim partijama i manjinskim strankama.

“Želimo da pozovemo manjinske partije da razmisle, ovo je istorijski trenutak, ne treba da doprinosimo eskalaciji političke krize, da zajedno sjednemo za sto i dogovorimo da je interes Crne Gore da se izbori održe u fer i demokratskim uslovima”, naveo je Medojević.

Na pitanje da prokomentariše slavljeničku atmosferu u DPS-u i upitan čime namjeravaju da privuku manjine, funkcioner DF-a, Milan Knežević, je kazao da DPS nije pobjednik na ovim izborima.

“Na manjinskim strankama je da preuzmu istorijsku i političku odgovornost da li će sa opozicojom formirati prelaznu vladu čiji će manadat biti ograničen ili će pristati na još jedan vid političke korupcije koji je svojstven Milu Đukanoviću”, kazao je Knežević.

On je pozvao vrhovnog državnog tužioca da ispita sve okolnosti koje su se danas dogodile i da donese odluku o poništavanju izbora.

“Izbori su sprovedeni u dosad neviđenoj i neregularnoj atmosferi i Crna Gora je danas i večeras nestabilnija nego što je bila juče i prije dva dana”, smatra Knežević.

Poslanik DF-a Emilo Labudović rekao je da je ranije da na osnovu 75 odsto prebrojanih glasova Demokratski front ima 20 mandata, DPS 35, Ključ devet, Demokrate osam, SDP četiri, BS tri, HGI i lista "Albanci odlučno" po jedan mandat.

On je dodao da opozicija još ima većinu.

Potpredsjednik Nove srpske demokratije Emilo Labudović kazao je ranije da do tada prebrojani glasovi ukazuju da je opozicija ostvarila ubjedljivu prednost.

Labudović je izrazio protest prema Upravi policije i Ministarstvu unutrašnjih poslova zbog ponašanja prema aktivistima DF-a.

Labudović je kazao da očekuje da dođe do promjene vlasti u Crnoj Gori.

"Čuvarima kutija u ime DF-a poručujemo da izdrže do kraja, sa DPS po oprobanim metodama ne otme pobedu opozicije. Građani, stiže sloboda i ja vam je čestitam", kazao je Labudović

On je dodao da će večeras citava Crna Gora proslaviti pobjedu u svojim domovima "a jedini haos biće u kabinetu premijera".

Komentarisuci hapšenje grupe osumnjičene za napad na institucije, Labudović je rekao da je to smiješno.

"Zar je moguće da tako dobro organizovana grupa utrčava pravo u ruke policje. Čudno da o tome ne zna ministar policije, ni premijer Srbije", rekao je.

Labudović smatra da je to sredstvo zastrašivanja.

"Mi ćemo pobjedu slaviti kad ona bude izvjesna", rekao je Labudović, navodeći da će to biti na primjeren način.

Bonus video: