Mandić: Popis mora biti statističko, a ne političko pitanje

Predsjednik NSD je kazao da mu je Lukšuć obećao da će se uskoro obratiti javnosti i tražiti regularnost popisa.
0 komentar(a)
Ažurirano: 21.01.2011. 14:58h

Vlada mora obezbijediti uslove da popis stanovništva u aprilu protekne u korektnoj atmosferi, kazao je predsjednik Nove srpske demokratije Andrija Mandić.

On je nakon razgovora sa premijerom Igorom Lukšićem kazao da mu je predsjednik Vlade obećao da će se uskoro obratiti javnosti i tražiti regularnost popisa.

Mandić će isto tražiti i od predsjednika države, predsjednika parlamenta, i lidera političkih partija.

"Očekujem od svih njih, da apeluju na građane i skrenu pažnju da niko neće imati pravo da vrši pritisak na građane i da će to biti strogo kažnjivo", rekao je Mandić.

On je ponovio da popis mora biti statističko, a ne političko pitanje i kazao kako očekuje da državni funkcioneri na to upozore ljude na terenu.

Mandić je podsjetio Lukšića na akciju tužilaštva u Budvi, nakon ostavke bivšeg premijera. On je kazao da od Lukšića očekuje da nastavi sa borbom protiv organizovanog kriminala.

On je upozorio da je borba protiv organizovanog kriminala jedan od uslova Evropske unije, za početak pristupnih pregovora.

"Izborom nove Vlade imam osjećaj kao da ta borba gubi na intenzitetu i tražio sam od Lukšića da što prije obavi razgovore sa državnim tužiocem, kako bi se došlo i do krupnih riba. Takve slučajeve smo imali u Hrvatskoj i u Srbiji i ne vidim zašto mi ne bismo mogli da učinimo isto", kazao je Mandić.

Bonus video: