Mandić: Postojao je plan da se Srbi kamionima i traktorima protjeraju iz Crne Gore

On je najavio da će medijima predstaviti dokument u kom Aleksandar Čurović jedan od optuženih za državni udar koji se nagodio sa tužilaštvom, priznaje da je bio pod pritiskom kada je priznao krivicu
164 pregleda 214 komentar(a)
Andrija Mandić, Foto: Filip Roganović
Andrija Mandić, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 13.06.2017. 11:40h

Funkcioner Demokratskog fronta Andrija Mandić poručio je da kao lične neprijatelje doživljava sve poslanike koji su glasali za skidanje imuniteta njemu i njegovim kolegama Milanu Kneževiću i Nebojši Medojeviću.

"Pozivamo sve naše funkcionere, naše pristalice, članove da imaju istovjetan odnos prema tim ljudima kao što ga mi imamo", poručio je Mandić sa vanredne konferencije za javnost Demokratskog fronta koja je u toku.

On je najavio da će medijima predstaviti dokument u kom Aleksandar Čurović jedan od optuženih za državni udar koji se nagodio sa tužilaštvom, priznaje da je bio pod pritiskom kada je priznao krivicu.

Lider Nove srpske demokratije poručio je da bi zakon trebao da bude isti za sve - "za Mihaila Čađenovića koji nevin leži u zatvoru, Aca Đukanovića koji bi trebao biti u zatvoru i šefa kriminalnog klana Branislava Mićunovića"...

"Postojao je plan sličan Oluji, da se mi Srbi potrpamo u kamione i traktore i protjeramo iz Crne Gore", rekao je Mandić.

Ponovio je da jučerašnjim ulaskom u Parlament DF nije prekinut bojkot.

Funkcioner DF-a Nebojša Medojević kazao je da glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić hoće da ga hapsi jer priča o njegovim ratnim zločinima.

"Ratni zločinac sa dubrovačkog ratišta traži moje hapšenje zato što pričam o njegovim ratnim zločinima", rekao je Medojević.

Kazao je da Milo Đukanović ima trospratni penthaus u Dubaiju, da tamo osniva privatnu banku i "planira da pravi soliter sa parama koje je ovdje opljačkao".

"Đukanović se zalaže za rješavanje krize nasiljem... DF je snažno protiv toga... Jedini državni udar i jedina zločinačka organizacija je u Specijalnom tužilaštvu i predvodi je Milivoje Katnić", rekao je on.

Medojević je poručio Katniću da će odgovarati za ratne zločine u Cavtatu iako on bude uhapšen.

Jedan od lidera DF-a Milan Knežević kazao je da u toj političkoj grupaciji nemaju ništa protiv ukidanja imuniteta, ali imaju protiv nezakonitog hapšenja.

"Ako misle da će nas uplašiti štancovanjem krivičnih prijava koje su ovi nesrećnici iz administrativnog odbora najavili, grdno su se prevarili", poručio je Knežević.

Dodao je da ni on ni bilo ko u DF-u nema problem "da ološ nazovemo ološem, bitangu bitangom i kriminalca kriminalcem".

Bonus video: