Mandić: Samo treba da budemo uporni, o protestima pričali sa stručnjacima

Protesti ne bi morali da se dese ako bi se ispunili zahtjevi opozicije, poručio je Mandić
72 pregleda 62 komentar(a)
Andrija Mandić, Foto: Luka Zeković
Andrija Mandić, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 11.12.2014. 21:18h

Opozicija planira proteste zbog opšteg nezadovoljstva ljudi, kazao je jedan od lidera Demokratskog fronta Andrija Mandić, poručivši da onaj koji je sa ulice došao na vlast, jedino sa nje može biti i svrgnut.

Protesti ne bi morali da se dese ako bi se ispunili zahtjevi opozicije, poručio je Mandić u emisiji "Načisto" na TV Vijesti.

"Kada bi se konstituisala prelazna vlada u kojoj bi aktivno učestvovali i predstavnici opozicije, i ako bi imali preduslove za fer izbore protesta ne bi bilo. Kako nećemo dobiti pozitivan odgovor na ove zahtjeve onda moramo vršiti pritisak sa ulice. Onaj koji je sa ulice došao na vlast, sa nje mora i poći", poručio je on.

Opoziciji je, dodaje Mandić, pobjeda lidera DF-a Miodraga Lekića na predsjedničkim izborima ključni dokaz da se sadašnja vlast ne može pobijediti na izborima.

Mandić je rekao da su Socijalistička narodna partija SNP i Pozitivna Crna Gora odlučile da se vrate u parlament, a da su u DF-u prihvatili savjete evropskih institucija da Lekićevu pobjedu dokažu provjerom biračkom materijala, pa da zato tada nisu istrajali sa protestima.

"Jedino što treba da uradimo jeste da budemo uporni. Naši protesti će biti nenasilni, najbolji stručnjaci sa zapada su nam preporučili metode koje treba da primijenimo i mi ćemo ih slijediti", rekao je Mandić.

Bonus video: