Mandić: U nedjelju novi protest, da dođu građani iz ostalih gradova

Dvadesetodnevni protesti DF-a prekinuti su jutros kada je više stotina policajaca u opremi za razbijanje nereda došlo ispred Skupštine Crne Gore
94 pregleda 0 komentar(a)
protest DF, Andrija Mandić, Predrag Bulatović, Foto: Filip Roganović
protest DF, Andrija Mandić, Predrag Bulatović, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 17.10.2015. 21:07h

Iz Demokratskog fronta najavljeno je da će sjutra nastaviti sa protestnim okupljanjima u Podgorici.

"Ovo je tek počelo", poručio je jedan od lidera Demokratskog fronta Andrija Mandić.

Mandić je kazao da vjeruje da će doći građani iz Nikšića i iz drugih gradova.

"Diktatora moramo da oborimo, obaranje Vlade je zadatak broj jedan svakog časnog građanina”, kazao je Mandić.

Snežana Jonica, zamjenica predsjednika Odbora za bezbjednost i odbranu i član Vijeća za nacionalnu bezbjednost Crne Gore pozvala je predsjednika skupštinskog Odbora da zakaže hitnu sjednicu na temu bezbjednosne situacije u Crnoj Gori.

"Smatram da je Uprava policije svojim aktivnostima tokom 17. oktobra, kako u ranim jutarnjim časovima, tako i večeras, jasno pokazala da se otela kontroli i da predstavlja otvorenu prijetnju za mir i stabilnost Crne Gore, a naročito za bezbjednost građana. Iz tih razloga, tražim da se sjednica Odbora zakaže u roku od 24 sata i da se na nju pozovu ministar unutrašnjih poslova Raško Konjević i direktor Uprave policije Slavko Stojanović. Insistiram da direktor Uprave policije odmah zaustavi sve aktivnosti koje ugrožavaju sigurnost građana i da djelovanje policije vrati u zakonske i ustavne okvire", navodi se u saopštenju Jonice.

Dvadesetodnevni protesti DF-a prekinuti su jutros kada je više stotina policajaca u opremi za razbijanje nereda došlo ispred Skupštine Crne Gore.

Poslanici Slaven Radunović i Vladislav Bojović, kao i dva odbornika, uhapšeni su tokom akcije policije. Poslanik Milan Knežević je završio u Urgentnom centru nakon što je isprskan sprejem u lice. U akciji razbijanja protesta je učestvovala i komunalna policija.

Poslanik Nebojša Medojević i potpredsjednik Skupštine Branko Radulović lakše su povrijeđeni u sukobu policajaca i demonstranata večeras u Podgorici, nakon čega je policija bacila suzavac i dvije šok bombe na okupljene građane.

Bonus video: