Maneken Pis u crnogorskoj narodnoj nošnji

Ceremoniju obilježavanja Dana državnosti Crne Gore oblačenjem Manekena Pisa u crnogorsku narodnu nošnju, četvrtu godinu za redom, organizovala je Ambasada Crne Gore u Belgiji u saradnji sa Društvom prijatelja Manekena Pisa
118 pregleda 1 komentar(a)
Ažurirano: 09.07.2015. 18:56h

Dan državnosti Crne Gore – 13. jul obilježen je danas u Briselu oblačenjem Manekena Pisa u crnogorsku narodnu nošnju.

Obraćajući se članovima diplomatskog kora, zvaničnicima grada Brisela, predstavnicima crnogorske dijaspore i okupljenim građanima u Briselu, otpravnica poslova crnogorske ambasade u Belgiji Tatjana Raspopović ukazala je na simbolički značaj današnje ceremonije.

"Velika nam je čast da je ovaj simbol slobodarskog duha grada Brisela danas u crnogorskom ruhu. U Crnoj Gori smo veoma ponosni na našu slobodarsku tradiciju. Ljubav prema slobodi stvorila je i održala Crnu Goru kroz turbulentne vjekove istorije Evrope“, navela je Raspopović.

Ceremoniju obilježavanja Dana državnosti Crne Gore oblačenjem Manekena Pisa u crnogorsku narodnu nošnju, četvrtu godinu za redom, organizovala je Ambasada Crne Gore u Belgiji u saradnji sa Društvom prijatelja Manekena Pisa.

Maneken Pis, bronzana statua dječaka, iz 17. vijeka, koja simbolizuje slobodarski i buntovni duh Brisela, danas je jedna od najpoznatijih i najposjećenijih evropskih turističkih atrakcija.

Galerija

Bonus video: