Manja podrška EU ako se Đukanović vrati

Vijestima je potvrđeno da Milo Đukanović u međunarodnim vodama opipava teren za povratak na državnu funkciju
0 komentar(a)
Milo Đukanović, Foto: Luka Zeković
Milo Đukanović, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 23.06.2012. 08:34h

Povratak Mila Đukanovića u izvršnu vlast mogao bi ugroziti proces evropskih integracija Crne Gore, ocjenio je ugledni britanski novinar i poznavalac prilika na Balkanu Tim Džuda.

Povratak predsjednika Demokratske partije socijalista (DPS) na čelo Vlade ili države, smatra Džuda, smanjio bi broj država u međunarodnoj zajednici koje podržavaju napore Crne Gore da uđe u Evropsku uniju.

Neizvjesnost o pregovorima trajaće do samog kraja >>>

“Danas je vjerovatno da će Crna Gora krajem mjeseca dobiti zeleno svjetlo za početak datuma pristupnih pregovora ali i da postoje države, poput Švedske, koje se tome protive. Da je Đukanović bio na čelu Vlade takvi glasovi imali bi značajniju podršku. Zbog toga će ako Crna Gora uđe u novu fazu integracija, u slučaju Đukanovićevog povratka, sigurno biti manje simpatija i želje da se Crnoj Gori pomogne”, kazao je Džuda “Vijestima”, komentarišući navode da bi Đukanović mogao da se vrati u izvršnu vast.

Đukanović od SAD tražio mišljenje o povratku >>>

Izvori “Vijesti” iz Vlade Crne Gore i diplomatrskih krugova potvrdili su ranije da Đukanović u međunarodnim vodama opipava teren za povratak na državnu funkciju.

Opširnije u štampanom izdanju

Bonus video: